AK Parti 2015 Seçimleri İçin De İddialı!

AK Parti 2015 Seçimleri İçin De İddialı!
AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay, AK Parti'nin oy oranının yüzde 48 olduğunu söyledi.

AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay,"17 ve 25 Aralık soruşturmaları "paralel yapınının" hükümetimize ve partimize darbesi ve ihanetidir" diye konuşantu.

 Atalay canlı yayında şunları söyledi;
 
"DİNLEMEDİKLERİ KİŞİ KALMAMIŞ"
 
"Dışarıda hangi iddia varsa, bunların gazeteleri ve STK'ları aracılığıyla gidiyor. Bunu salt bir yolsuzluk olayı olarak alamıyorsunuz. Bunların hepsi birleşerek değerlendirildiğinde bu bir darbe girişimidir. O günlerde bu yapı başarılı olsaydı, bugün Türkiye çok farklı yerde olurdu. Dinlemedikleri kişi kalmamış. Yani bu yolsuzluğun toplumsal hassasiyeti olduğu için bunun üzerinden bir algı yaratılmaya çalışıldı. Bunların üzerinden iki seçim atlatıldı ve millet bunu anladı. Bugün bu yapıyı daha iyi anlıyor.
 
"CEMAAT VE MUHALEFET İŞBİRLİĞİ"
 
Bizim kitlemizin tabii ki yolsuzluk konusunda ne kadar hassas olduğunu biliyoruz. Biz büyük bir siyasi hareketiz. Bir yandan hareketimiz büyüyecek, bir taraftan da eğer isbatlanırsa bu tür olayların üzerine gidilecektir. "Paralel yapı" ile ilgili büyük bir uyanış oldu Türkiye'de. Sırf AK Parti'ye karşı olduğu için muhalefetin işbirliği yapması, milletçe anlaşılmıştır.
 
Bu süreç devletin bütün kurumları tarafından ele alınan bir konu olmuştur. Yolsuzluk soruşturması da bunun içerisindedir. 
 
"OLAĞANÜSTÜ BİR DURUM YOK"
 
Sayın Cumhurbaşkanının, Bakanlar Kurulu'na başkanlık etmesi, olağanüstü bir durummuş gibi algılanıyor. Zaten kendisi daha cumhurbaşkanı olmadan daha aktif olacağını söylemiştir. Kaldı ki buAnayasa'nın düzenlemesidir. 
 
"KOMİSYONU'NUN KARARI HUKUKİDİR"
 
Son zamanlarda çokda gerekli olmayan açıklamaları takip ediyoruz. Bunlar insanların kafasını karıştırıyor. Son zamanlarda Anayasa Mahkemesi'nden yapılan açıklamalarda var. Tartışma daha çok şöyle: Komisyon anayasa mahkemesine gönderilseydi de orada aklansaydı diyorlar. Ne demek bu? Meclis'teki komisyonda her partiden milletvekili var. Onlar güvensiz miydi? Böyle mukayese içerisinde bakıyorlar.
 
Burada dosyalardaki deliller hepsi açıktır. Hukuki değerlendirmelerde çok fazla sapma olmaz. Eğer ortada delil ve gerekçe varsa, kolay kolay bunun aksine bir karar veremezler. CHP'li üyeler çıkıp açıklama yaptılar. Başkan dahil 9 komisyon üyesi, bile bile suçlanacak deliller varken, böyle bir karar alabilir mi? Önlerinde yeterli hukuki delil olmadığı için böyle bir karar veriyorlar. 
 
"ANAYASA MAHKEMESİ GÜVEN SARSTI"
 
Anayasa Mahkemesi'ninde son zamanlarda bu manalarda güven sarsıcı açıklamaları var. Neden olduğunu onlara sormak lazım. Doğrusu o konular gazetelerde yer alıyor, bizde oradan okuyoruz. Basına yansıyanları hepimiz görüyoruz. Anayasa Mahkemesi'ne yönelik siyasi bir bakış açısı var. Tabii ki bugünlerde bu olaylar Anayasa Mahkemesi Başkanı çerçevesinde gerçekleşiyor.
 
AK PARTİ'NİN OY ORANI
 
Bizim bu olaylar olduktan sonra iki seçim yapıldı. Bunu görmek lazım. Bizim araştırmalarımız var. Bu konuda çok dirayetli, kararlı tutumuyla bizim kendi tabanımız ve milletimiz bize inandı güvendi. Bu siyasi bir darbedir, komplodur. Bu istikrarın bozulmasını istemediler. Türkiye bu 12 yılda çok büyüdü. Ülkenin her köşesi yatırımlarla dolu.
 
Elimizde kamuoyu yoklamaları var son yoklamada halkın desteği yüzde 48'dir. Aylık gündemde tüm konuları soruyoruz. Şu anda aralak araştırması yaptık. 2014 yılının da araştırması da var ANAR ve Pollmark'ın. Bunların sunumunu yapacaklar.
 
Dört araştırma şirketiyle çalışıyoruz ve onlar dönüşümlü olarak yapıyorlar. Şu anda bir hayli yoğun çalışıyorlar. İl genelinde çalışmalarımız var. Bizim yüzde 50 bandındaki oy oranımız devam eder. Trendi bozan şeyler yok. Biz bunu görüyoruz. Soruşturma komisyonunun kararının şu veya bu olması çok fazla etkileyeceğini düşünmüyorum.
 
SEÇİM BARAJI
 
Seçim barajı konusunda hükümetimizin bir çalışması yoktur. Bu konunun böyle bilinmesi gerekiyor.
 
SEÇİM ŞARKISI
 
Seçim şarkısı konusundaki çalışmalarımız sürüyor. Şu anda elimizde çalışmalar var. Seçime yönelik şarkılar, reklamlar. Sayın Başbakan'aKonya'da bir sürpriz yapılmış. Daha önce o şarkıyı da dinlememiştim.
 
Kurumsal kimlik yenilemesiyle meşgülüz. Yeni genel başkanımızın bu kurumsal yapıyla bütünleşmesi gerekiyor. Çok iyi bir seçim beyannamesi üzerinde çalışıyoruz. Flaş başlıklar var tabii ki ama bunları seçim döneminde açıklayacağız.

Habertürk
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum