Ankara Ve Üç İlde Kar Tatili Uzadı

Ankara Ve Üç İlde Kar Tatili Uzadı
Çorum ve Denizli Valiliği, kar nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda bugün için verilen tatilin, yarın için de uzatıldığını duyurdu.

Ankara Valiliği, başkenti etkisi altına alan yoğun kar yağışı sebebiyle yarın ve perşembe günü ilk ve orta dereceli okullarıntatil edildiğini duyurdu.

AFYON

Yoğun kar yağışı Afyonkarahisar'da okulların bir gün tatil edilmesine neden oldu. 

DENİZLİ

Yoğun kar yağışı Denizli'de hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. İlk ve orta dereceli okullar için Denizli Valiliği tarafından bugün verilen tatil kararı; kar kalınlığının 20- 40 santim arasında değiştiği kentte 7 Ocak Çarşamba günü de dahil edilerek uzatıldı.

Bugün yapılması planlanan THY'nin İstanbul-Denizli ve Denizli-İstanbul seferleri de olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. Kent genelinde, eskiden köy olan çoğu mahallenin yolları kar nedeniyle kapandı. 

Dün akşam başlayan kar yağışı, Büyükşehir Yasası ile birlikte mahalle statüsüne dönüştürülen bir çok köy yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu. İl genelindeki 363 mahallenin 300'den fazlasının yolunun kapandığı kaydedildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kapanan mahalle yollarını açmak çalışma başlattı.

ÇORUM

Çorum Valisi Ahmet Kara, olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta okullar ile kamuda çalışan halime ve engelliler için verilen tatil kararının bir gün daha uzatıldığını bildirdi.

Vali Ahmet Kara, olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta okullarla kamuda çalışan halime ve engelliler için verilen tatil kararının bir gün daha uzatıldığını belirtti.

Vali Kara, gece başlayan ve sabah saatlerinde tipi şeklinde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle bugün okulların tatil edildiğini hatırlattı.

Yarın da aynı olumsuzlukların devam edebileceği düşüncesiyle merkez ve 13 ilçede İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okul öncesi, ilk ve ortaokulların tatil edilmesine karar verildiğini ifade eden Vali Kara, kamuda çalışan hamile ve engelli personelin de yarın idari izinli sayılacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.