GATA’da kıyafet kontrol komutanı!

GATA’da kıyafet kontrol komutanı!
TSK’ya bağlı Gülhane Askeri Tıp Akademisi Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’ndeki akıllara ziyan “bone uygulaması”nı dün Vakit gazetesi gündeme getirmişti. GATA’daki uygulamaya göre; hasta, hasta ve personel yakınları girişte b

'BONE UYGULAMASI'NI GÖZLER ÖNÜNE SEREN O BELGE

Aksi halde kişi hastaneye alınmıyor. Bu dayatma karşısında çaresiz bonelerini çıkararak içeri girenler de resmen fişleniyor. GATA Komutanı Tümgeneral Tuncay Çakan’ın talimatıyla tüm nizamiyelerde tutulan “Bone Teslim Defteri”ne, bonesini çıkararak içeri giren hasta, hasta ve personel yakınlarının ad ve soyadları, niçin geldikleri, kiminle görüşecekleri kalem kalem işleniyor. 

HASTALAR TAKİPTE 
GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi Komutanlığı’nda, yatan hastalara yönelik de ilginç bir uygulama yapıldığı ortaya çıktı. Vakit’in ulaştığı belgelerden hastanede, “hastaların kıyafetlerinin çağdaş ve modern olup olmadığının kontrol edilmesi” için rütbeli personel görevlendirildiği anlaşılıyor. Bu personelin görevleri arasında, kıyafetleri çağdaş ve modern olmayan hastalar hakkında bilgi toplayarak, İstihbarat ve İstihbarata Karşı Koyma Şube Müdürlüğü’ne bildirmek de var.

ÜÇ KOLDAN TAKİP
Hastane Komutanı Tümgeneral Tuncay Çakan imzalı ve 14 Şubat 2007 tarihli “Hizmete Özel” taslak belgede, “Kılık Kıyafet Kontrolü” konusunda; Baştabipliğe, İstihbarat ve İstihbarata Karşı Koyma Şube Müdürlüğü’ne ve Destek Kıt’aları Komutanlığı’na şu emirler veriliyor: 

REFAKATÇİ VE ZİYARETÇİLER DE DAHİL
“a. Baştabiplik tarafından; 
1- Hasta kişilerle birebir ilişki içerisinde olan tüm personel, çağdaş ve modern kılık kıyafet konusunda bilgilendirilecek, kılık kıyafeti çağdaş ve modern olmayan hasta kişilerin anında ve yerinde nezaketle ikaz edilmesi sağlanacak ve tutumlarında ısrar edenler Komutanlık Katına bildirilecektir. 
2- Klinikler, Poliklinikler ve Servisler bölgesinde, refakatçi ve ziyaretçiler de dahil olmak üzere, çağdaş ve modern olmayan kılık kıyafetin giyilmemesi konusu titizlikle takip edilecek ve Komutanlık Karargahı ile koordine halinde olunacaktır.
3- Özellikle hastane personeli ve aileleri bu konuda çok daha dikkatli olacak, sıralı amirler her fırsatta takip ve kontrol yapacaktır.”

ASKER UYARILACAK 
“b. İstihbarat ve İstihbarata Karşı Koyma Şube Müdürlüğü tarafından; 
1- Hastane içerisinde çağdaş ve modern olmayan kılık kıyafetin giyilmemesi konusu takip edilecektir. 
2- Çağdaş ve modern kılık kıyafet giymeyen asker kişi yakınları, tespiti halinde birliklerine/kurumlarına yazı ile bildirilecektir.”

… VE BU KİŞİLER HAKKINDA 
BİLGİ TOPLANACAK

“c. Destek Kıt’aları K.lığı tarafından; 
1- Nizamiyede görev yapan tüm personel (Niz.Nöb.Sb.’ları, Nöb.Svl. Memurlar dahil) çağdaş ve modern kılık kıyafet konusunda bilgilendirilecek, kılık kıyafeti çağdaş ve modern olmayan hasta kişilerin nezaketle ikaz edilmesi, tutumlarında ısrar edenlerin hastaneye alınmaması ve Komutanlık Karargahı’na bilgi verilmesi konusunda eğitime tabi tutulacaktır. 
2- Hastane içerisinde kılık kıyafet uygulamasının kontrol edilmesi maksadıyla rütbeli personel görevlendirilecek, çağdaş ve modern kılık kıyafet giymeyen hasta kişiler anında ve yerinde nezaketle ikaz edilecek ve bu kişiler hakkında bilgi toplanarak İstihbarat ve İstihbarata Karşı Koyma Şube Müdürlüğü’ne bildirilecektir.” 
Yazının sonunda ise şu ifade yer alıyor: “Atatürk ilke ve inkılaplarının her zaman takipçisi olan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bu güzide kurumunda, tüm personel tarafından konu titizlikle ve hassasiyetle takip edilecektir.”

FATİH AKKAYA / ANKARA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.