Charlie Hebdo O Karikatürleri Yayınlayacak

Charlie Hebdo O Karikatürleri Yayınlayacak
Geçtiğimiz hafta kanlı terör saldırısına hedef olan mizah dergisi Charlie Hebdo, Hz.Muhammed karikatürlerinden vazgeçmeyecek.

Geçtiğimiz hafta kanlı terör saldırısına hedef olan mizah dergisi Charlie Hebdo, Çarşamba günü çıkacak sayısında da Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s.) ile ilişkilendirdiği karikatürlere yer verecek.

Derginin avukatı Richard Malka, France Info radyosuna yaptığı açıklamada, Charlie'nin doğasında dine eleştirinin olduğunu savundu. Çarşamba günü 1 milyon baskı yapacak derginin yeni sayısında da daha önce tepki çeken karikatürlerin yer alacağını söyledi.

Richard Malka,, "Ben Charlie'yim' pankartı, 'benim dinimi eleştirebilirsin' manasına geliyor. Çünkü bu çok önemli değil. Hiçbir zaman bir Yahudiyi, Yahudi olduğu için, bir Müslümanı Müslüman olduğu için ya da bir Hristiyanı Hristiyan olduğu için eleştirme hakkımız yok. Ama istediğiniz her şeyi, en kötü eleştiriyi Hristiyanlık, Yahudilik ya da İslam için söyleyebilirsiniz. Charlie Hebdo gerçekte bu demek." ifadelerini kullandı.

Charlie Hebdo'nun Çarşamba çıkacak sayısı 1 milyon basılacak ve 16 dile çevrilecek.

Charlie Hebdo dergisine yönelik çarşamba günü gerçekleştirilen kanlı saldırıda 12 kişi hayatını kaybetmişti. Hayatını kaybedenler arasında derginin genel yayın yönetmeni Stéphane Charbonnie de bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum