Cumhuriyet'e Tepkiler Çığ Gibi!

Cumhuriyet'e Tepkiler Çığ Gibi!
Kanada'nın resmi yayın kuruluşu CBC’in gösterdiği hassasiyeti Cumhuriyet gazetesi gösteremedi. Gazeteye her kesimden tepkiler yağdı.

Dün Charlie Hebdo karikatür dersini yayımlayan Cumhuriyet’e tepkiler çığ gibi büyüyor. Destek verdikleri CHP’den bazı milletvekilleri bile Müslümanların hassasiyetinin çiğnendiğini ilan ederken, pek çok vatandaş telefonlara sarılıp bu provokatif girişimi protesto etti. Basın özgürlüğü maskesi adı altında yapılan bu girişime siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları da tepki gösterdi. Gazete bugünkü sürmanşetinde ise batı medyasının Cumhuriyete olan tepriklerini marifetmiş gibi duyurdu.

Çoğunluğu Müslüman olan Türkiye’de Hz. Muhammed karikatürlerini yayınlayan Cumhuriyet gazetesi Kanada'nın resmi yayın kuruluşu kadar etik bir tavır sergileyemedi. Kendi insanına Fransız kalmaya devam etti.

CBC Gazetecilik Standartları ve Uygulamaları Direktörü David Studer,  CBC Televizyonu haber yayınına katılarak, yaptığı açıklamada, söz konusu  karikatürlerin bir kesim tarafından beğenilse de bir dine mensup insanları  rencide ettiğini söyledi. "Biz sorumlu bir yayın kuruluşuyuz" diyen David Studer,  "Kanada'nın ulusal yayın kuruluşu olarak saygıyı teşvik etmek ve  hoşgörü, işimizin bir parçasıdır. Dinlerin önem verdiği, saygı duyduğu şeyler  vardır. Bu bazen bir heykel, bazen de bir resim olabilir. Eğer İslam,  peygamberinin resminin çizilmesini yasaklıyorsa, buna da saygı duymak zorundayız.  Charlie Hebdo bu konuda provokatif davrandı. Bazıları bu karikatürleri görmeden  değerlendirme yapamayacağımızı söylüyor. Bunu kabul etmiyorum. O karikatürlerin  varlığı bile provakasyon için yeterlidir. Bunu yayınlamak çoğunluk tarafından  kabul edilen bir dine saygısızlıktır. Biz yerde yatan polisi vuran teröristlerin  görüntülerini de bu düşünce ile yayınlamadık. Karikatürleri de yayınlamayacağız.  Kaldı ki isteyen herkes o karikatürleri internette bulabilir."

HALA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ DİYE BAĞIRIYORLAR!

İslami meselelere hassasiyet göstermeyen Birgün gazetisi de bugünkü manşetinde “Arkadaşlarımızın yanındayız” “Gericilerden tehdit yağdı” şeklinde ifadeler kullanarak Cumhuriyet’in bu girişimine destek verdi. Yanlışın Arkasında durup basın özgürlüğünün ardına sığınarak yine inançlı insanların manevi duygularını zedeledi.

Taraf gazetesi ise sürmanşetten verdiği haberde bazı kişilerin bireysel eylemini tüm müslümanlara mal etmeye çalıştı. Bu küçük protestoyu "Medyaya Gözdağı" başlığı ile verdi.

Habervaktim.com

gazete1-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum