Vekile 700 bin TL Kıdem Tazminatı

Vekile 700 bin TL Kıdem Tazminatı
Milletvekilleri, özel ve kamu çalışanlarının aldığı kıdem tazminatı uygulamasından yararlanmak için harekete geçti. Vekillerin dönem bitiminde alacağı kıdem tazminatı rakamının yaklaşık 700 bin lira civarında olması bekleniyor.

Milletvekillerine kıdem tazminatı geliyor. Milletvekilleri de özel ve kamu çalışanları gibi, milletvekilliğinden ayrıldıkları zaman, Meclis'te görev yaptıkları süre dikkate alınarak TBMM'den kıdem tazminatı alabilecekler. Milletvekillerinin tazminat almalarını sağlayacak düzenleme için Meclis Başkanlığı'nın araştırma yapmaya başladığı bildirildi. Uygun görülürse, 2015 seçimlerinden evvel görüşülmesi beklenen, milletvekillerinin etik kurallarını belirleyecek kanun teklifinin içerisine konularak kanunlaşması sağlanacak. 

EŞİTLİK İSTİYORUZ

Hemen her meslek grubunun kıdem tazminatı hakkı bulunmasına rağmen kendilerinin böyle bir haklarının olmamasını Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı bulan milletvekilleri hak arıyor. Özellikle yeniden aday gösterilmeyeceğini düşünen milletvekilleri, "Özel de olsun kamu da olsun her çalışanın kıdem tazminatı hakkı var. Ancak milletvekillerinin böyle bir hakkı neden yok? Diğer çalışanlar gibi maaş alıyoruz ama kıdem tazminatı alamıyoruz. Bu durum eşitlik ilkesine aykırıdır" şeklindeki iddialarını yüksek sesle dile getirmeye başladı.

KONU ÇİÇEK’TE 

Konu, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e iletildi. Meclis Başkanlığı, milletvekillerinin kıdem tazminatı almalarını sağlayacak düzenlemenin mümkün olup olmadığını araştırmaya başladı. Milletvekillerinin kıdem tazminatı almaları uygun bulunursa ve bu durumun kamuoyuna anlatılması noktasındaki sıkıntılar aşılarsa düzenleme için harekete geçilecek.

4 YIL GÖREV YAPAN

Düzenlemeyle, 4 yıl süreyle görev yapan bir vekil kıdem tazminatını alabilecek. Bunun yanı sıra diğer çalışanların faydalandığı hakları da alabilecekler. Milletvekillerinin dönem bitiminde alacağı kıdem tazminatı rakamının yaklaşık 700 bin lira civarında olması bekleniyor.

O TEKLİFİN İÇİNE KONULACAK

Milletvekillerinin kıdem tazminatı almalarına imkan tanıyan düzenleme, 'Milletvekili yasası teklifi'nin içerisine konulacak. Taslak halindeki teklifte, eski vekillerin kırmızı pasaport taşıması, vekillerin protokolde kuvvet komutanları ve YÖK Başkanı'nın önüne geçmesi, trafik cezalarından men ve devlete ait sosyal tesislerde istedikleri zaman konaklama gibi maddeler de yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
58 Yorum