İşte TBMM'nin Zafer Çağlayan Kararı!

İşte TBMM'nin Zafer Çağlayan Kararı!
Dört eski bakanın Yüce Divan'a gönderilip gönderilmemesine ilişkin Meclis Genel Kurulu'ndaki gizli oylama işlemi sona erdi.

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın Yüce Divan'a sevk edilmesi kabul edilmedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, muhalefet milletvekillerinin Çağlayan'ın Yüce Divan'a sevk edilmesi için verdikleri önergenin gizli oylamasına 517 milletvekili katıldı. Oylamada, 242 kabul, 264 ret oyu çıkarken, 7 milletvekili çekimser kaldı, 1 oy boş çıktı, 3 oy da geçersiz sayıldı. Çağlayan'ın Yüce Divan'a sevi reddedilirken, "Yüce Divan'a sevk edilmesine gerek olmadığı" yönündeki rapor kabul edildi.

Önergenin oylamasına yurt dışında bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yerine Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, 7 Bakan'ın yerine de vekaleten başka bakanlar oy kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş da oylamaya katıldı.

Oylamaya Çağlayan katılmazken, haklarında Soruşturma Komisyonu kurulan diğer bakanlar Muammer Güler, Erdoğan Bayraktar ve Egemen Bağış ise oy kullandı.

MÜKERRER OY TARTIŞMASI

Oy tasnifi sürerken MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in yerine Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun vekaleten oy kullandığını belirtti. Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, kendilerindeki bilgiye göre Çelik'in yerine Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin vekaleten oy kullanacağı bilgisinin olduğunu söyledi.

Ayrıntılar geliyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.