Erkek Sığınma Evi'ne sıgınan sığınana

Erkek Sığınma Evi'ne sıgınan sığınana
Konya'daki Erkek Sığınma Evi, şimdiye kadar 3 bin erkeği ağırladı. Buraya gelen erkeklerin çoğu, işsizlik veya yetersiz maaş yüzünden eşlerinin horlamasına maruz kalanlar.

Eşlerinden "Yine mi iş bulamadın? Ne biçim erkeksin! Milletin kocaları eşine her şeyi alıyor" gibi "psikolojik şiddet" gören erkekler çareyi sığınma evine sığınmakta buluyor.

Sığınma evleri erkekle doldu!

Konya'da 2001 yılında kurdukları "Erkek Sığınma Evi" konusunda bilgi veren Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, şimdiye kadar 3 bin erkeğe yardım ettiklerini söyledi.

Kadına fiziksel, erkeğe psikolojik şiddet

Sığınma evlerinde kalan erkek ve kadınlar arasında bir araştırma yaptıklarını vurgulayan Bulan, "Kadınlar fiziksel, erkekler ise psikolojik şiddete uğruyor. Erkekler arasında da fiziksel şiddete uğrayanlar var. Ancak kadınlara oranla bu sayı çok az. Bize sığınan erkekler, eşleri tarafından horlandığı için bu duruma daha fazla dayanamayıp evlerinden uzaklaşıyor" diye konuştu.

Çare evden kaçmak

"'Yine mi iş bulamadın?', 'Sen ne biçim erkeksin', 'Milletin kocaları eşlerine her şey alıyor' gibi ekonomik doyumsuzluk yuva yıkımına neden oluyor" ifadelerini kullanan Bulan, genelde bu durum karşısında erkeğin ya şiddete başvurduğunu ya da çareyi evden kaçmakta bulduğunu dile getirdi. Bulan, erkeklerin gurur meselesi yapıp bu tür sorunları hiç kimseyle paylaşamadığını, şiddetin erkek ve kadın diye bir ayrım yapmadığını sözlerine ekledi.

Karısından dayak yiyeni bile var

Şu anda Erkek Sığınma Evi'nde kalan erkeklerin önemli bölümünün, horlandığı ve psikolojik baskıya maruz kaldığı için eşinden ayrıldığını ve sığınma evine geldiğini söylüyor. Yaklaşık 2 yıl önce, İstanbul'da karısından sürekli dayak yediğini öne süren A.A. , evinden ayrılarak Erkek Sığınma Evi'ne yerleşti. 8 aylıkken annesi tarafından terk edilen 2 yaşındaki Fatih ve babası Durmuş Ö'de bir müddet sığınma evinde kalanlar arasında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.