Bakan Avcı Cemaat Okulları İçin Ne Dedi?

Bakan Avcı Cemaat Okulları İçin Ne Dedi?
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yurt dışındaki Türk okullarının kapatılmasına ilişkin konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yurt dışındaki Türk okullarının kapatılmasına ilişkin "Bu okullarla ilgili olarak da yükselen bayrak inmez. Türk devletinin gücü de her yerde bu bayrağa dalgalandırmaya hamd olsun yeter. Devlet, hükümet ve millet olarak biz üzerimize düşeni her yerde hakkıyla yerine getiririz, buna da gücümüz yeter" dedi.

Avcı, ziyaret ettiği Çağatay İlkokulundaki karne dağıtımı sonrasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

"TÜM OKULLARLA İLGİLİ ÇALIŞMAMIZ VAR"

Bakan Avcı, yurt dışındaki Türk okullarının kapatılmasına ilişkin soruya, "Bu konuyla ilgili açıklamayı önümüzdeki hafta içinde yaparız. Hazırlıklarımız gerçekten son aşamada. İnşallah önümüzdeki hafta içerisinde ayrıntılı açıklamayı da yaparız" cevabını verdi. 

Söz konusu okulların kapatılmasından sonraki süreçle ilgili soru üzerine ise Avcı, "Hepsiyle ilgili çalışmamız var. Onlarla ilgili pazartesi günü Bakanlar Kurulu'nda muhtemelen bir sunumumuz olur, sonrasında açıklarız" ifadesini kullandı.

"YÜKSELEN BAYRAK BİR DAHA İNMEZ"

Avcı, "Bu okullarla ilgili olarak da yükselen bayrak inmez. Türk devletinin gücü de her yerde bu bayrağa dalgalandırmaya hamdolsun yeter. Devlet, hükümet ve millet olarak biz üzerimize düşeni her yerde hakkıyla yerine getiririz. Buna da gücümüz yeter" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum