Davutoğlu: Dünyada Köprü Olacağız

Davutoğlu: Dünyada Köprü Olacağız
Başbakan Ahmet Davutoğlu B20 resepsiyonunda dünyaya önemli mesajlar verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu B20 zirvesinde dünya ülkelerine önemli mesajlar verdi. davutoğlu: Dünyadaki barışın gelmesi için ekonomik paylaşımın şart olduğunu söyledi.

İşte Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

AB bize karşı tutumunu değiştirmeli. İlk çözüm ortak kader anlayışı olmalı. G20 ülkeleri buna inanmalı. Türkiye bir köprü olacak. Bu bizim adalet anlayışımız. Sahra altı ülkelerinin 20'sinde elektirik yoksa bunu çözmeliyiz.

"EKONOMİK KRİZ YÖNETİLMEYİNCE SOSYAL KRİZ OLUR"

Marjinal sektörler arasında bir köprü olacağız. Bunu siyasi kararlar alarak yapamayız. uygulama iş demektir. İş dünyasına güveniyoruz. Sizin getireceğiniz yenilikçi kararlara açığız. G20 ve B20'yi bir araya getireceğiz.

Ekonomik kriz yönetelimeyince sosyal kriz oluyor. Bütün dünyada bir ülke varmış gibi hareket edilmeli. Uzun vadede tüm insanlığı ilgilendiren konuları düşünmeliyiz.

Ben bu çağrıyı daha önce de yaptım. Türkiye'nin başkanlığında adil bir ekonomik yönetimin varlığı barış için çok önemli.

Ekonomi politikalarınız, etik politikalarınız olabilir ama bunu icraate dökmesseniz bir şey olmaz. Bu yüzden B20'nin çabalarına ihtiyaç duyuyoruz.

"DÜNYADAKİ ADALET YÜKÜ BİZİM OMUZLARIMIZDA"

Bu toplantıda çok küresel bir yapı gördüm. Biz uluslararası iş dünayasının en seçkin grubuyuz. Geleceğin ekonomik yükler bizim omuzlarımızda. Dünyadaki adalet de bizim omuzlarımızda.

Bizim mantalitede de bir değişiklik lazım. Eğer bunu değişrtirmezsek olmaz.

İnsanların geleceğinin aydınlık olacağı bir dünya inşa etmeliyiz. Türkiye kimseye ayrımcılık yapmadan hizmet sağlayacağız." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum