CHP'den Kamikaze Dalışı!

CHP'den Kamikaze Dalışı!
CHP, Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, ünlü tarihçi İlber Ortaylı, eski Yargıtay Başkanı Sami Selçuk, Adnan Menderes’in torunu Adnan Menderes’e vekillik teklifi götürecek.

Seçim hazırlıkları için düğmeye basan CHP’de milletvekili adaylarına yönelik çalışmalar hızlandı. Parti yönetimi, önümüzdeki günlerde milletvekilliği adaylığı için kamuoyunun yakından tanıdığı birçok ismin kapısını çalacak.
 
GEZİ’DEN ADAY
 
CHP’nin milletvekili adaylığı için kapısını ilk çalacağı isimlerin başında Gezi eylemleri sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz yer alıyor. Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan da partinin teklif götürmeyi planladığı isimler arasında bulunuyor.
 
Bomba iddia! AK Parti'nin kurucu ismi CHP'ye geçiyor
 
DÖRT KRİTİK İSİM
 
Din, hukuk ve tarih konularında Türkiye’nin önde gelen isimleri arasında yer alan eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, eski Yargıtay Başkanı Sami Selçuk ve İlber Ortaylı’ya da CHP’nin adaylık teklifinde bulunacağı belirtiliyor.
 
MENDERES SÜRPRİZİ
 
CHP’de konuşulan bir başka sürpriz aday da eski başbakanlardan Adnan Menderes’in torunu Adnan Menderes. CHP yönetiminin, “Siyasete ilgim yok” mesajı veren torun Menderes’i ikna etmek için yoğun çaba içine gireceği ifade ediliyor.
 
ÖDP başta olmak üzere yüzde 10 barajına takılan bazı sol, sosyalist partilerin liderlerine de CHP listesinden adaylık teklifi götürüleceği belirtiliyor. ÖDP Genel Başkanı Alper Taş ile bu hareketin önde gelen isimlerinden Melih Pakdemir, CHP’nin Meclis’e taşımak istediği isimlerin başında geliyor.
 
CHP, sağ kesime ise Mansur Yavaş üzerinden uzanmaya çalışacak. Yavaş’aAnkara’dan adaylık teklifi yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Yavaş ile birlikte hareket eden eski AK Parti Çankırı Milletvekili Suat Kınıklıoğlu ile eski başbakan yardımcılarından ve AK Parti’nin kurucularından Abdüllatif Şener’e de adaylık teklifi yapılması bekleniyor.
 
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’ndeki vekil sayısını bölgede yıllardır politika yapan isimlerle artırmayı planlayan CHP, Ağrı’da eski bakanlardan Cemil Erhan’ı aday göstermeye hazırlanıyor. Eski devlet bakanlarından Salim Ensarioğlu’na da Diyarbakır’dan adaylık için teklif yapıldığı öğrenildi.
 
Kabul etmesi durumunda eski bakanlardan Kemal Derviş’in de CHP’den aday yapılacağı belirtiliyor.
 
KOZMİK KAT BOŞALIYOR
 
Kılıçdaroğlu’nun, Meclis’e taşımak istediği isimlerin başında, siyasi danışmanlığını yapan Rasim Bölücek’in geldiği belirtiliyor. Kızı ABD’de okuyan Bölücek’in milletvekilliği yerine ailesinin yanına gitmeyi tercih ettiği, bu yüzden CHP’de ‘kozmik kat’ olarak bilinen 14’üncü katı boşaltmaya hazırlandığı öğrenildi

Habertürk
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum