Ergenekoncunun çetesi adliyede

Ergenekoncunun çetesi adliyede
Ergenekon terör örgütünün tetikçisi olarak bilinen ve halen Silivri Cezaevi'nde bulunan Osman Gürbüz'ün ortağı Ramazan G.'nin önderliğini yaptığı çetenin 14 üyesi adliyeye sevk edildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü'nde 4 gündür gözaltında bulunan zanlılar, sabahın erken saatlerinde 2 araçla adliyeye getirilerek, ilgili savcının odasına götürüldü. 

Salonda bekleyen ve tek tek ifadeleri alınan zanlılardan, kaçının tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edileceği ilerleyen saatlerde belli olacak. 

Kaçakçılık Şube Müdürlüğü'ne bağlı Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri tarafından 5 ilde eş zamanlı operasyonla 30 zanlı gözaltına alınmıştı. Bunlardan 19'u serbest kalmıştı. Gözaltına tutulan 11 kişiye operasyon boyunca 3 kişi daha eklenmiş ve toplam sayı 14'e çıkmıştı. 

Çete üyeleri 'suç örgütü kurma, örgüte liderlik yapma, örgüte üye olma, örgüt adına faaliyette bulunma, örgütlü olarak nitelikli yağma, tehdit ve rüşvet' suçlarından yargılanıyor. Aralarında örgüt lideri Ramazan G.'nin 3 yeğeninin de bulunduğu çete üyelerinin 20'den fazla büyük suça karıştıkları, biri Alman diğeri Rus iki bayana ait oto ve işyerlerini de zorla gasp ettikleri ortaya çıkmıştı.

'Organize İşler' adlı filmde olduğu gibi golf sopalarıyla işkence yaptıkları belirtilen çetenin lideri Ramazan G.'nin tutuklanmadan önce Osman Gürbüz'le sık sık buluştuğu, zaman zaman geniş katılımlı toplantılar yaptığı da edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.