Ereğli'de Kuşlar Yeni Yuvalarına Kavuştu

Ereğli'de Kuşlar Yeni Yuvalarına Kavuştu
Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi sosyal sorumluluk projeleri kapsamında hayvanlara yönelik hizmet ve yatırımlarını sürdürüyor.

- Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi sosyal sorumluluk projeleri kapsamında hayvanlara yönelik hizmet ve yatırımlarını sürdürüyor.

Ereğli Belediyesi’nin öncülüğünde ve malzeme temini ile Ereğli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya ve İç Mekan Tasarım Alanı öğrencileri tarafından yapılan ve Oğuz Ata Sosyal Tesisleri’nde bulunan ağaçlık alana 40 adet ağaç tipi ahşap kuş yuvası yerleştirildi. Yapılan çalışmayla öğrenciler ve halkın sosyal projelere dikkatini çekerek öncelikle doğa ve canlılar olmak üzere her konuda proje geliştirilmesi ve işbirliği yapılması teşvik ediliyor. Belediyeciliğin sadece rutin yol, su gibi hizmetlerden ibaret olmadığını vurgulayan Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, “Doğaya ve çevreye de sahip çıkılması gerekiyor. Kurumumuzun doğa ve canlı dostu yönetim vizyonuna uygun çalışmaları devam edecektir. Proje ile soğuk kış aylarında kuşlar için barınak sağlamak, öğrencilerin aldıkları eğitimi pratikte uygulamalarını sağlamak, gençlere doğa ve hayvan sevgisi kazandırmak, topluma doğanın korunması için sorumluluk ve bilinç kazandırmak, gençlerin sosyal projelerde görev almasını özendirmek ve yeni projelerin önünü açmak, Oğuz Ata Sosyal Tesisleri’ne estetik açıdan renk katmak ve toplumun dikkatini çekmek amaçlanıyor” dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.