Oğul Erbakan aday olacak mı ?

Oğul Erbakan aday olacak mı ?
Kocaeli’ne gelen Erbakan Vakfı Kurucusu Fatih Erbakan, milletvekili adaylığı konusunda, açıklamalarda bulundu.

Kocaeli’ne gelen Erbakan Vakfı Kurucusu Fatih Erbakan, milletvekili adaylığı konusunda, “Bendenizin Kocaeli’nden aday olmasını uzun zamandan beri istiyorlar ve bize de söylüyorlar. Fakat şu anda bu konuda verdiğimiz net bir karar yok” dedi.

Merhum Başbakan Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan, vakfın Kocaeli teşkilatının davetlisi olarak şehre geldi. Antikkapı Restoran’da düzenlenen toplantıya katılan Fatih Erbakan, Erbakan Vakfı’nın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Toplantıda 2015 seçimlerinde kendisinin milletvekili adayı olup olmayacağı şeklindeki sorulara cevap veren Erbakan, "Bizim de aktif olarak siyasetin içinde yer almamız gerekirse, önemli noktalarda elbette ki görevden kaçmayız" dedi.

"ŞU AN İÇİN DEĞERLENDİRİYORUZ"

Aday olması konusunda henüz bir karara varmadıklarını ifade eden Erbakan, “Öncelikle Kocaeli’ndeki kardeşlerimize, eskilere, büyüklerimize, bütün Kocaeli halkına gerçekten çok teşekkür etmem gerekir. Çünkü yıllardır, başından beri en çok istekli, heyecanlı yerlerden biri olarak Kocaeli’ni görüyoruz.

Tabi bu bizlere, şahsıma olan teveccühten, güvenden ziyade Erbakan hocamıza, rahmetli babama olan bir teveccühün sonucu, bir vefa göstergesidir. Adeta Erbakan hocamıza olan bir vefa borcunu yerine getirmek istemelerinden dolayı bendenizin Kocaeli’nden aday olmasını uzun zamandan beri istiyorlar ve bize de söylüyorlar. Fakat şu anda bu konuda verdiğimiz net bir karar yok.

Biz bu teveccühten dolayı, bu ilgiden dolayı son derece memnunuz. Kocaeli’ne de ayrıca tekrar teşekkür ediyoruz. Fakat şu anda henüz net bir karar verilmiş değil. Değerlendiriyoruz, müzakere ediyoruz. İnşallah hayırlı bir hizmete vesile olur ve hayırlı kararlar almayı Cenab-ı Allah nasip eder" dedi.

"SEÇİME BAĞIMSIZ OLARAK GİRECEK"

Aday olması durumda seçim barajı nedeniyle bağımsız aday olmayı düşündüğünü ifade eden Fatih Erbakan, "Bizim için önemli olan şahıslarımızın belirli bir noktada, görevde, koltukta, mevkide olması değil, bizim savunduğumuz prensiplerin, savunduğumuz temel değerlerin toplumda, ülkemizde hakim olmasıdır. Bizim prensiplerimiz, temel değerlerimiz doğrultusunda ortaya koyduğumuz bu projelerin, çözüm önerilerinin, politikaların uygulanmasıdır.

Eğer bunlar mevcut iktidar tarafından veya herhangi bir parti tarafından uygulanacak olursa bizim ayrıca sadece bir koltuk sahibi, mevki sahibi olmak için böyle bir işin içine de girmemize gerek kalmaz.

Eğer son noktada bunların hayata geçirilmesi için başka çare olmazsa ve bizim de aktif olarak siyasetin içinde yer almamız gerekirse önemli noktalarda elbette ki görevden kaçmayız. Aday olmamız durumunda da mevcut seçim barajı nedeniyle bağımsız aday olarak partimizi temsil etmek isteriz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum