Mısır'da Katliam Devam Ediyor

Mısır'da Katliam Devam Ediyor
Mısır'da Mübarek rejiminin devrilmesinin yıldönümü öncesinde yapılan gösterilere güvenlik güçleri müdahale etti.

Mısır’da 30 yıllık Hüsnü Mübarek yönetimine son veren ayaklanmaların dördüncü yıldönümünü anmak için yapılan gösterilerde Sosyalist Halk İttifakı Partisi'nden Şeyma El Sabbah vurularak hayatını kaybetti. Sosyalist grup Şeyma'yı öldüren saçmaların çok yakın mesafeden ateş açan polis silahından geldiğini söyledi. Soruşturma başlattığını açıklayan İçişleri Bakanlığı ise Şeyma'nın 'katilinin bulunacağı' sözünü verdi. 

2014’te yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce darbeyle yönetimi devralan Abdülfettah El Sisi yerine Hamdeen Sabbahi’yi destekleyen Sosyalist Halk İttifakı Partisi  yanlısı grup, başkent Kahire’deki Talat Harb Meydanı'ndan Tahrir Meydanı'na yürüyüşe geçti.

"Yaşamak, özgürlük ve sosyal adalet", "İhanet edenler gitsin" sloganları atan ve Mısır bayrakları ile çelenk taşıyan gruba polis, göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasının yanı sıra Sosyalist Halk İttifakı Partisi'nin Twitter hesabından da Şeyma El Sabbah’ın öldüğü doğrulandı. Aralarında partinin Genel Sekreteri Talat Fehmi'nin de bulunduğu altı üye gözaltına alındı.

25 Ocak 2011 devriminin yıl dönümü öncesinde farklı kesimler gösteriler düzenliyor.

Devrim sonrasında seçimle iş başına gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 3 Temmuz 2013'te askeri darbeyle görevden uzaklaştırılmasından bu yana, devrimin sembolü Tahrir Meydanı'nda yönetim karşıtı gösteriler düzenlenmesine izin verilmiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.