BBP Lideri Destici’den Hükümet’e Eleştiri!

BBP Lideri Destici’den Hükümet’e Eleştiri!
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Hükümet’in millete nanik yaptığını söyledi.

BBP’nin Genel İstişare toplantısı, Destici başkanlığında, divan, Yüksek İstişare Kurulu üyeleri, Merkez Karar Yürütme Kurulu üyeleri ve il başkanlarının katılımıyla Haymana’da yapıldı.

‘MÜZAKERE VE PAZARLIK ARKADAŞLARI’

Toplantıda konuşan Destici, Cizre’de yaşanan olayları değerlendirerek “Kim ne derse desin Cizre de yaşanan olayların iki tane müsebbibi var. Birincisi AKP iktidarı ve onun bürokratları, ikincisi ise PKK ve KCK’dır. Siz kimseyi kandıramazsınız, aldatamazsınız. Cizre’deki olayların uygulayıcısı PKK ve KCK’ dır. 21 yüzyılın eşkıya sürüleridir. Buna göz yumanlarda müdahale etmeyenlerde onların müzakere ve pazarlık arkadaşlarıdır. Çözüm ortaklarıdır” dedi.

‘CİZRE NÜFUSU NEDEN YÜKSELDİ?’

Cizre’de yaşananların hepsini en ince ayrıntısına kadar bildiklerini ifade eden Destici, “Devleti yönetenlere bu olay ile ilgili bir soru soruyorum? Son bir yılda Güneydoğuda 1 milyon 800 bin nüfus eksilmesi oldu. Yapılan araştırmalarda bunlar ülkemizin çeşitli illerine gitmemişler. Bunlar yapılan araştırmalar neticesinde Kuzey Suriye de bulundular. Orada Arap ve Türkmenlerin boşalttığı yerlere yerleştirilmişler. Orayı bir PKK devleti yapmak için alt yapı hazırlanmış. Onlara toprak, iş ve bürokrasilerde iş ve makam vaat etmişler. Ama karşılarına hiç beklemedikleri başka bir terör örgütü IŞİD çıkmış. Bunların bir kısmı beklediklerini bulamayınca tekrar geriye dönmüşler. Bir anda 100 bin olan Cizre nüfusu 200 bine çıkmış. Köylerden ve mezralardan götürülenler köylerine ve mezralarına dönmemişler. Cizre de olan, yaşanan hadiselerin diğer bir başka tarafı da bu” diye konuştu.

‘TÜRK MİLLETİ ADINA SORUYORUM’

“PKK eşittir PYD diyenler sizin bu nüfus aktarımından haberiniz var mı yok mu?” diyen Destici, “Yoksa Amerika ziyaretinde ‘Koridoru açın, peşmerge adı altında PKK’lıları Ayn’el Araba, Kobaniye gönderin’ diyenler bu talimatı da size verdi, sizde buna göz mü yumdunuz? Bunu büyük Türk Milleti adına soruyorum ve cevabını bekliyorum.” şeklinde konuştu.

‘GÜNLÜK MAKAMLAR İÇİN YASAL OLMAYAN UYGULAMALARDAN VAZGEÇİN’

Cizre konusunda bölgedeki bürokratlara seslenen Destici, “Asla ve asla yasal olmayan, hukuki olmayan emirleri yerine getirmeyin, yasa ve kanun dışına çıkmayın. Siyasetçilere hiçbir şey olmaz. Gün gelir, vali kardeşim, kaymakam kardeşim, emniyet müdürü kardeşim, onlara bir şey olmaz. Siyasetçiler Meclis'te kendi yandaşlarının oylarıyla aklanırlar ama siz bunun altında kalırsınız. Onun için günlük makamlar için asla yasal olmayan, Türk milletinin aleyhine olan bu devleti bölecek, milleti ayrıştıracak uygulamalardan vazgeçin. Teröristlere ve terör hadiselerine seyirci kalmayın. Bulunduğunuz şehirlerin, ilçelerin güvenliğini sağlayın.” dedi.

‘SİZ MİLLETE NENİK YAPIYORSUNUZ’

Destici, “Bölücülerin eş başkanı ‘Kandile çıkmazsak müzakere taslağını açıklarız’ diyor. Hemen ülkeyi yönetenlerden cevap geliyor. Cevap yiğit bir şekilde değil. ‘Açıkla kardeşim. Bizim milletimizden gizleyeceğimiz, saklayacağımız hiç bir şey yok. Biz yaptığımızın arkasındayız diyen mert bir ses çıkmıyor. Cesur, doğru bir duruş ortaya konmuyor. Ne deniyor, ‘Sen kimden talimat aldın. Sen Apo’yu itibarsızlaştırmaya mı çalışıyorsun?’ Bir diğeri de çıkıp diyor ki; 'Kandil'e nanik yapmayın' Kardeşim, siz Türk milletine nanik yapmayın ya. Siz millete nanik yapıyorsunuz utanmaz herifler. Siz bırakın itibarını, devletin, milletin itibarını düşünün. Bu millet size bebek katilinin itibarini düşünün diye makam vermedi” diye konuştu.

destici.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum