Cemaatten Baykal'a Şok Teklif!

Cemaatten Baykal'a Şok Teklif!
CHP kulislerine yakınlığı ile bilinen Sabah yazarı Mahmut Övür, Merkez Parti adıyla örgütlenen yeni partinin cemaat bağı ve CHP'den olası transferler üzerine çarpıcı iddialarda bulundu.

CHP milletvekili Ercan Cengiz'in geçtiğimiz günlerde Merkez Parti'ye transfer olduğunu hatırlatan Övür, CHP'li Aydın Ayaydın, Sinan Aygün ve Hikmet Çetin'in de aynı yolda olduğu iddiasının dolaşımda olduğunu yazdı. Övür "Peki, böyle bir hazırlık veya böyle bir girişim var mı?" sorusuna yanıt verdiği yazısında Hikmet Çetin ve Aydın Ayaydın'a iddiayı sorduğunu ve iki isimden de kesin bir dille yalanlama geldiğini belirtti.

CEMAATTEN BAYKAL'A BOMBA TEKLİF

Övür'ün yazısındaki asıl bomba ise cemaat ve Deniz Baykal iddiası oldu. "Baykal'a kamuoyunda tanınan ve cemaate yakınlığıyla bilinin bir iş adamını gönderip; "Bu partiye katıl, size de 10 kişilik bir kadro vereceğiz" teklifi götürüldü" diye yazan Övür, Baykal'ın bu teklifi kesin bir şekilde geri çevirdiğini iddia etti.

İşte Övür'ün yazısındaki ilgili bölüm:

Önümüzdeki mart ayında görevi sona erecek Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın partinin başına geçeceği, farklı partilerden istifa edecek milletvekillerinin katılımıyla seçimlere girileceği ve 5'inci parti olarak çıkılacağı gibi...

Hedefleri de belirlenmiş durumda; CHP - MHP ve Merkez Parti koalisyonu... Bir anlamda 90'larda DYP'den 47 milletvekili kopartıp hükümeti düşüren Hüsamettin Cindoruk'un Demokrat Türkiye Partisi rolüne soyunmuşlar... Ama unuttukları bir şey var; Cindoruk'un partisi ilk girdiği seçimlerde sadece yüzde 0.58 oy aldı.

Tüm bunlara algı operasyonu veya hayal ürünü deyip geçebilirdik ama kulislerde Deniz Baykal'la ilgili söylenenleri duyunca adamların "işi ciddiye" aldıklarını düşündüm.

Anlaşılan hâlâ kader seçimine giden bir Türkiye'de "toparlama kadrolar" ve siyasi mühendisliklerle bu halkın kandırılabileceğine inananlar var.

Öyle olmasa, tecrübeli siyasetçi Baykal'a kamuoyunda tanınan ve cemaate yakınlığıyla bilinin bir iş adamını gönderip; "Bu partiye katıl, size de 10 kişilik bir kadro vereceğiz" teklifi götürülmezdi. Denilenlere göre bir çay içecek zaman aralığında geçen görüşmeyi Baykal'ın sert tepkisi bitirmiş; 
"Çayınızı içtiniz, kalkabilirsiniz..."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum