Yıldız'dan Güneydoğu'ya Borcunuzu Ödeyin Çağrısı

Yıldız'dan Güneydoğu'ya Borcunuzu Ödeyin Çağrısı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Güneydoğu'daki belediyelerin elektrik borçları ile ilgili konuştu.

Kayseri'de Yerel ve Bölgesel Medya buluşmasına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, açıklamalarda bulundu. Bakan Yıldız, Güneydoğu'daki belediyelerin elektrik borçları ile ilgili "Borcu yapılandırmak ayrı şey, inkar etmek ayrı şey" diyerek, borçlu yerel yönetimlerle görüşülüp borçların ödenmesini istedi.

Yıldız şu şekilde konuştu;

"DİYARBAKIR BELEDİYESİ BORCUM YOK DİYOR"

“Hiçbir vatandaşımızın elektrikten ve sudan elde ettiği konumdan geriye gitmesini istemiyoruz. Her birimizin ülkemize karşı sorumlulukları var. Buralar özelleştirildi. Daha önceden ödeme alışkanlığı olmayanlar, ödeme fırsatı olmayanlar, bundan sonra ödeme ile alakalı taleplerini ortaya koymalıdır. Bunlardan biri de Diyarbakır’dır. Batman Belediyesi borçlarının yapılandırılmasını istedi. Batman Belediyesinin elektriği açık. Demek ki burada siyasi mülahaza olamaz olması da düşünülemez. Diyarbakır Belediyesi de borcunun olmadığını söylüyor. ‘Benim başkanlığımdan önceki borçları bilmem’ diyor. Devlette devamlılığın esas olduğunu söylüyoruz. O açıdan Diyarbakır halkına zarar vermemesi lazım geldiğini söylüyorum. Mahkeme de yürütmeyi durdurma kararı aldı.

"BORCU İNKAR ETMEK AYRI BİR ŞEY"

256 milyon TL alacağı var şirketin. Şirket bunu alması gerektiğini söylüyor. Borcu yapılandırmak ayrı, borcu inkar etmek ayrı bir şey. Binaların önünü kazdılar ruhsatsız ise belediyenin hassasiyet göstermesi iyi bir şey. Ama hizmetin aksamaması lazım. Şirket bir kamu hizmeti görüyor. Biz 13 milyar dolarlık özelleştirme gelirini 77 milyona dağıttık. O yüzden bu her birimizin problemi. Ödemek isteyenler ödeme planlarını sunacaklar ve borçlarımızı 30 taksitte ödüyoruz diyecek ve şirket ile anlaşacak. ‘Borcumu ödemem’ denirse birinin hakkını diğerine vermiş oluruz. Her birimiz vatandaşlık görevini kurumsal yapı ile birlikte sağlamak durumda. Orada olanlar hiçbirimizin hoşuna gitmemiştir. Bu sıkıntıyı yaşatanlar kusurludur."

KAYIP KAÇAK

Bakan Yıldız, kayıp kaçak bedelleri ile ilgili olarak ise, “Kayıp kaçak yalnızca Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da olan bir konu değil. Miktar olarak İstanbul’daki kayıp kaçak miktar olarak büyük. Bu hem kul hem de devlet hakkıdır. Bu manada tüketici mahkemelerindeki konuların devam ettiğini söylemem gerek. Kayıp kaçak konusunda bir kanun maddesi gündeme getireceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum