İşler'den Cezayir Dönüşü Açıklama

İşler'den Cezayir Dönüşü Açıklama
Cezayir'e bir ziyaret gerçekleştiren Emrullah İşler, Cezayir dönüşünde Esenboğa Havalimanı'nda temasları ile ilgili bir açıklama yaptı.

AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, "Ülkemizin Libya’daki sorunun çözümüne ilişkin yaklaşımı son derece sarihtir. Biz Libya’daki sorunun ancak diyalog ile çözülebileceğine sağlıklı bir diyalog sürecinin de Libya’daki tüm kesimleri kapsayıcı bir şekilde yürütülebileceğine inanıyoruz" dedi.  

“GÖRÜŞMELER VERİMLİ GEÇTİ”

 Cezayir Dışişleri Bakanlığı nezdinde Magreb ve Afrika İşleri Delege Bakanı Abdelkader Messahel  ile Libya konusunda verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları dedi:

“Sayın bakan ile Libya’da son dönemde meydana gelen gelişmeleri ele aldık. Dost iki bölge ülkesi olarak Libya’nın krizden kurtulması için neler yapılabileceğini konuşma fırsatı bulduk. Cezayir bildiğiniz üzere Orta Doğu, Afrika ve Akdeniz’in en önemli ülkesidir. Komşu olması nedeniyle de  Libya’da sürmekte olan siyasi ve askeri krizi yakından takip etmektedir. Mali’de taraflar arasındaki müzakere süreci ve Libya’nın komşuları süreci gibi mekanizmaların oluşumuna öncülük ederek bölgesel sorunların çözümüne somut katkı yapan bir ülkedir.”

“ÜLKEMİZİN LİBYA’DAKİ SORUNUN ÇÖZÜMÜNE İLİŞKİN YAKLAŞIMI SON DERECE SARİHTİR”

Yaptıkları görüşmede Libya’daki krizin sona erdirilmesi ve ülkenin istikrarını tekrar kazanması yönünde Cezayir ile Türkiye’nin görüş ve yaklaşımlarının örtüştüğünü memnuniyetle müşahede ettiğini kaydeden İşler, “Bundan sonra da Libya konusundaki çalışmalarımızı işbirliği içerisinde sürdüreceğiz. Ülkemizin Libya’daki sorunun çözümüne ilişkin yaklaşımı son derece sarihtir. Biz Libya’daki sorunun ancak diyalog ile çözülebileceğine sağlıklı bir diyalog sürecinin de Libya’daki tüm kesimleri kapsayıcı bir şekilde yürütülebileceğine inanıyoruz. Bildiğiniz üzere Birleşmiş Milletler şemsiyesi altında ve Birleşmiş Milletler Libya Özel Temsilcisi Bernardino Leon’un kolaylaştırıcılığında bir diyalog süreci başladı. Türkiye olarak Birleşmiş Milletler’in çabalarını bugüne kadar destekledik, bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İşler açıklamalarına şöyle devam etti:

“Başlatılan diyalog sürecinin başarıya ulaşması ve gerçek bir çözümün elde edilebilmesi için mutlak ateşkesin sağlanması büyük önem arzetmektedir. Libya bugüne kadar çatışmalardan çok olumsuz etkilenmiştir. Libya’lı kardeşlerimiz hayatlarını kaybederken ve insani bakımdan bir çok Libya’lı hayatlarını çok zor şartlarda idame ettirmeye çalışırken ülkenin alt yapısı büyük zarar görmüş, ülke siyasi ve askeri olarak iki cepheye bölünmüştür. Libya’daki kriz uluslararası toplumun yardımıyla yine Libya’lılarca çözüme kavuşturulacaktır. Bu itibarla Libya’lı kardeşlerimizin ülkelerini düzlüğe çıkaracak bir siyasi yol haritası üzerinde anlaşmalarını ve bu yol haritasını uygulamak üzere milli birlik hükümeti kurmalarını temenni ediyoruz.

Libya’ya dışarıdan yapılacak askeri bir müdahalenin ülkedeki sorunun daha da büyümesine ve krizin derinleşmesine sebep olacağını yine ifade etmek isterim. Görüşlerimizi aktardığımız Cezayir’li dostlarımızın da aynı düşüncede olduklarını memnuniyetle müşahede ettik. Ülkenin kaostan kurtulması istikametinde Libya’lıkardeşlerimizin göstermiş oldukları samimi gayretlerden ümitliyiz.”

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.