Akdoğan Meydan Okudu!

Akdoğan Meydan Okudu!
AK Parti Kayseri 5. Olağan İl Kongresi'nde konuşan Yalçın Akdoğan'ın gündeminde yine paralel yapı vardı.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, paralel ihanet şebekesinin yurt dışında Türkiye'nin gidişatını engellemeye çalışan, sekte vurmaya çalışan kim varsa, onlarla birlikte hareket ettiğini belirterek, "Lobicilik yapıyor, algı savaşı veriyor, Türkiye Cumhuriyeti'nin menfaatlerine karşı. Türk milletine karşı. İşte medya manipülasyonları. Türkiye'yi şikayet ediyorlar. 'Bunlar otoriterleşiyor, eksen kayması var, teröristlere yardım ediyor' vesaire gibi. Bu algı operasyonlarına biz pabuç bırakmayız, eyvallah etmeyiz" dedi.

Akdoğan, AK Parti Kayseri 5. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, 12 yıldır bir yandan hizmet etmekle uğraşırken, bir yandan da engellemelerle, çetelerle, mafyayla, karanlık odaklarla, vesayetçi anlayışın türlü türlü uzantılarıyla uğraştıklarını söyledi.

AK Parti döneminde ekonominin 3,5 kat büyüdüğünü dile getiren Akdoğan, "İhracat 36 milyar dolardı, 160 milyar dolara getirdik. 100 yeni üniversite kurduk, 234 bin derslik, 757 hastane, 276 baraj, 632 bin konut, 189 adalet sarayı, 17 bin kilometre duble yol yaptık. Hem şeytan taşladık hem tavaf ettik. Hem millete hizmet ettik hem de bunlarla uğraştık. Uğraşmaya devam edeceğiz. " dedi.

Akdoğan, sosyal destekleri de anlatarak, "Evde bakımdan tutun engelli maaşlarına kadar, garip gurabaya, fakir fukaraya sahip çıkan bir iktidar var. Bunun manevi anlamını unutmamamız lazım. Biz kimlerin iktidarıyız, kimler için mücadele ediyoruz, bunları unutmamamız lazım. Birileri sosyal devletin lafını yapar, biz hayata geçiririz, birileri milliyetçiliğin lafını yapar biz onu hayata geçiririz" diye konuştu.

"Milli piyade tüfeği olmayan bir devlet, bir ordu, bir ülke bağımsızlıktan dem vurabilir mi, milliyetçilikten dem vurabilir mi" diye soran Akdoğan, şöyle devam etti:

"Bunlar biliyorsunuz hiçbir planlama yapamazlar. Gelecek öngörüleri yoktur. Bir şeyde planlama yapmışlar. İki savunma sanayi şirketimiz var. Bunları 2005'te kapatalım diye planlama yapmışlar. Şimdi kapısına kilit vurulacak olan 2 şirket, dünyada en büyük 100 şirket arasına girmiş oldu. Kapatılacak olan savunma sanayini ayağa kaldırdık. Biz AK Parti iktidarı döneminde kendi milli piyade tüfeğimizi yapıyoruz, 'Altay' kendi tankımızı yapıyoruz. Kendi 'Göktürk' uydumuzu gönderiyoruz, 'Milgem' kendi milli gemimizi yapıyoruz. Kendi tankını, topunu, piyade tüfeğini, uydusunu yapan, yapabilen... İlk uçağımızı yapıyoruz. İşte bunlardır milliyetçilik, bunları çok iyi anlatmamız lazım."

"Algı operasyonlarına pabuç bırakmayız"

Yalçın Akdoğan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının artık yurt dışına gittiğinde iyi muamele gördüğünü, pasaportunun itibar kazandığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Sizin milliyetçi olmanız için paranızın değerinin olması lazım. Eskiden mi paramız daha değerliydi bugün mü daha değerli? Böyle baktığımızda bunları gönül rahatlığıyla anlatabilmemiz lazım. İşte onlar lafını yaptı, biz milliyetçiliği hayata geçiriyoruz. IMF borcunu kim ödedi? Onlar borçlandı, biz sıfırladık. Paradan altı sıfırı biz attık. Bunları çok iyi görmemiz, bilmemiz, anlatmamız gerekiyor. Bunlar olduğu için, Türkiye ayakları üzerinde doğrulduğu için hedef alınıyor, bölgesel bir güç olduğu için, masumların sesi olduğu için bütün bölge halklarına sahip çıktığı için yolundan çevrilmeye çalışılıyor.

O paralel ihanet şebekesi yurt dışında Türkiye'nin gidişatını engellemeye çalışan, sekte vurmaya çalışan kim varsa, onlarla birlikte hareket ediyor, lobicilik yapıyor. Algı savaşı veriyorlar, Türkiye Cumhuriyeti'nin menfaatlerine karşı, Türk milletine karşı. İşte medya manipülasyonları. Türkiye'yi şikayet ediyorlar. 'Bunlar otoriterleşiyor, eksen kayması var, teröristlere yardım ediyor' vesaire gibi. Bu algı operasyonlarına biz pabuç bırakmayız, eyvallah etmeyiz. Onlara da onların iş birlikçilerine de uzantılarına da uluslararası odaklara da kesinlikle eyvallah etmeyiz."

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum