Ateist Başbakan Nasıl Yemin Edecek?

Ateist Başbakan Nasıl Yemin Edecek?
Yunanistan'daki seçimlerde zaferini ilan eden Alexis Tsipras, ateist olmasına karşın Papaz huzurunda İncil'e el basması gerekiyor.

Yunanistan'da yapılan erken genel seçimlerde Radikal Sol İttifak'ın lideri Alexis Tsipras oyların yüzde 36,29'unu alarak birinci sırada yer aldı.

İNCİL'E EL BASIP YEMİN EDECEK

Yunanistan'ın yeni lideri Alexis Tsipras'ın yasalara göre kabineyi kurarken papaz huzurunda İncil'e el basarak yemin etmesi gerekiyor. Din dahil her türlü kurumu reddeden AB karşıtı partinin koltuğuna oturan Ateist lider Alexis Tsipras'ın ne yapacağı merakla bekleniyor.

DİN DAHİL HER TÜRLÜ KURUMU REDDEDİYOR

Din dahil her türlü kurumu reddeden AB karşıtı partinin koltuğuna oturan Ateist lider Alexis Tsipras'ın kabineyi kurarken yemine dip etmeyeceği sadece Yunanistan'da değil tüm dünyada merak konusu...

ALEKSİS TSİPİRAS KİMDİR?

Yunanistan'da genel seçimlerde sandıktan birinci sırada çıkan Aleksis Tsipras, henüz 16 yaşında bir lise öğrencisi iken tarihe "Önlük Hareketi" diye geçen öğrenci direnişinin önderleri arasında yer alıyordu.

Tsipras bu öğrenci isyanlarını anlatmak için katıldığı bir televizyon programında 1990'da Miçotakis hükümetinin yanlış kararlar aldığını anlatmıştı.

ADINI NASIL DUYURDU?

Tsipras Yunanistan'da 1957-1974 arasında "Albaylar Cuntası" dönemini yaşamamış ilk siyasi parti lideri. Ama siyasi geçmişi genç yaşlarına uzanıyor. Kasım 1990'da, Eğitim Bakanlığı'nın liseye geçiş sınavları, öğrencilerin okul dışındaki yaşamları için disiplin cezaları ve tek tip kıyafeti öngören yasa tasarısı nedeniyle, binlerce okul işgal edilmişti. Üç ay süren eylemde 5 kişi ölmüştü. Tsipras 16 yaşında iken tarihe "önlük hareketi" olarak geçen bu öğrenci direnişi ile adını duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.