Meteorolojiden Don Uyarısı!

Meteorolojiden Don Uyarısı!
Hava durumu için meteoroloji kritik uyarıyı verdi.

Hava durumu için meteoroloji son tahminleri açıkladı. Yurdun doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayları görülecek. Ege Bölgesi'nde ise kuvvetli yağışlar görülecek. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar yurt genelinde düşecek. Peki İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Konya, Kütahya,  Samsun, Kayseri, Bursa, Afyon, Çanakkale ve Balıkesir'de hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Batı Akdeniz Bölgesi'nde hava parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak görülecek. Yağışların sabah saatlerinde Muğla ve Antalya çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. İç kesimlerde yer yer hafif don ve buzlanma bekleniyor.

Rüzgar, güney ve güneydoğu yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetlice esecek. Akdeniz Körfezi'nde güneydoğudan fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

Denizlerde ise rüzgar Bodrum-Finike arasında güney yönlerden 2 ila 4, Finike-Anamur arasında güneydoğudan 5 ila 7 kuvvetinde esecek. Dalga yüksekliği Bodrum-Finike arasında 1,5 metreye, Finike-Anamur arasında 4 metreye kadar ulaşması tahmin ediliyor.

İSTANBUL'DA YAĞMUR VAR

Yeni haftaya İstanbul soğuk ve yağmurlu bir hava ile uyanacak. Sabah saatlerinde yağmurun aralıklarla etkisini arttırması bekleniyor. Sıcaklıklar birkaç derece düşecek.

screen-shot-2015-01-25-at-10.26.18-am.png

ANKARA'DA SICAKLIK DÜŞÜYOR

Ankara'da sıcaklıklar yeni hafta ile birlikte düşüyor. Pazartesi sıcaklık -1 dereceyi görecek. Yüksek yerlerde karla karışık yağmur ve don olayı görülebilir.

DOĞU'DA DON UYARISI

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 22 dereceyle Ağrı ve Ardahan'da ölçüldü.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, alçak basınç sistemi etkisi altında olan bölge genelinde, havanın parçalı bulutlu, sabah ve akşam saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sisli geçeceği tahmin edilmekte.

Elektrik tellerine konan güvercinler güzel bir görüntü oluşturdu.

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere, Ağrı'da ve Ardahan'da 22, Erzurum'da 14, Muş'ta 11, Kars'ta 10, Erzincan'da 9, Van'da 7, Iğdır'da 6, Hakkari ve Bitlis'te 5 derece tahmin ediliyor.

Günün en yüksek hava sıcaklığının da Iğdır'da 9, Van'da 6, Hakkari'de 3, Bitlis'te 2, Erzurum'da 0, sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 2, Erzincan'da 3, Ardahan ve Muş'ta 7, Ağrı'da 8 derece olması bekleniyor.

Bitlis'te 60, Muş'ta 24, Hakkari'de 13, Van'da 10, Ardahan'da 15, Ağrı'da 11, Erzurum'da 8, Erzincan'da 3, Palandöken Kayak Merkezi'nde 80, Konaklı Kayak Merkezi'nde 75, Sarıkamış Kayak Merkezi'nde 44, Ergan Kayak Merkezi'nde 8 santimetreye ulaşan kar kalınlığı, Kop Dağı'nda 49 santimetre ölçüldü.

Bingöl'de kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor

ANTALYA'DA KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Antalya ve Muğla için kuvvetli yağış, iç kesimler için ise hafif don ve buzlanma uyarısında bulunuldu. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Batı Akdeniz Bölgesi'nde hava parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak görülecek. Yağışların yarın sabah saatlerinde Muğla ve Antalya çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. İç kesimlerde yer yer hafif don ve buzlanma bekleniyor. 

Hava sıcaklığı yağışla 2 ila 4 derece azalacak. 

Rüzgar, güney ve güneydoğu yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetlice esecek. Akdeniz Körfezi'nde güneydoğudan fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

DOĞU ANADOLU'YA HAFTA SONU UYARISI!

Haftasonu özellikle Doğu Anadolu'yu puslu ve sisli bir hava bekliyor.

DİKKAT YER YER PUS VE SİS VAR!

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Kırıkkale, Bolu, Karabük, Çorum ve Kastamonu çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların; Sabah saatlerinde Muğla çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar, vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

HAVA SICAKLIĞI DÜŞECEK Mİ?

Yağışla birlikte hava sıcaklığı batı kesimlerde 2 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemi bir değişiklik olmayacak.

DOĞU KARADENİZ'DE KUVVETLİ RÜZGAR!


Genellikle güney, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde kuzey, Karadeniz kıyılarında güney ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Çanakkale çevreleri ile Doğu Karadeniz'de kuvvetli olarak (30-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Bu sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kuvvetli olmak üzere, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

İŞTE METEOROLOJİNİN BELİRLEDİĞİ SICAKLIK TAHMİNLERİ

BURSA 13
EDİRNE 12
İSTANBUL 15
KIRKLARELİ 14

A.KARAHİSAR 8
İZMİR 15
MANİSA 14
MUĞLA 13

ADANA 19
ANTALYA 16
HATAY 16
MERSİN 19

ANKARA 10
ÇANKIRI 4
ESKİŞEHİR 6
KONYA 13

BOLU 9
DÜZCE 13
KARABÜK 14
ZONGULDAK 14

AMASYA 12
SAMSUN 18
TOKAT 10
TRABZON 16

ERZİNCAN -1
ERZURUM 1
KARS 1
MALATYA 3

DİYARBAKIR 12
GAZİANTEP 11
ŞANLIURFA 15
SİİRT 11

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum