IŞİD Rehinelerin Karşılığında Onu İstedi

IŞİD Rehinelerin Karşılığında Onu İstedi
IŞİD, ellerindeki Japon gazeteci Kenji Goto'nun hayatı karşılığında Ürdün'de hapiste bulunan Sacida Rişavi'nin serbest bırakılmasını istedi.

IŞİD'in cumartesi günü yayınladığı videoda Kenji Goto adlı Japon gazetecinin IŞİD'in talebini anlattığı görülüyor. 

Goto, videoda, "Sadece hapsedilen kardeşleri Sacida Rişavi'nin serbest bırakılmasını istiyorlar. Çok basit. Siz onlara Sacida'yı vereceksiniz, ben de serbest bırakılacağım" diyor.

Japonya Başbakanı Şinzo Abe, cumartesi günkü kabine toplantısı sonrasında Goto'nun hayatının en önemli öncelikleri olduğunu söylemişti. Abe, "Japon hükümeti onun serbest bırakılması için yapabileceği ne varsa yapacaktır" dedi.

Rişavi kimdir?

Videoda adı geçen Rişavi 2005'te Ürdün'de gözaltına alındığından bu yana hapiste tutuluyor. Kasım 2005'te Ürdün'ün başkenti Amman'da Radison SAS Otel'e düzenlenen bombalı saldırıdan dört gün sonra "terör saldırısı şüphelisi" olarak gözaltına alınmıştı. 
Polis operasyonu sırasında Rişavi'nin kocası, Ali Hüseyin Şammari ve iki Iraklı daha kendilerini havaya uçurmuştu. Tutuklanmasndan sonra konuşan Rişavi, kocası gibi üzerindeki patlayıcıları harekete geçirmeyi denediğini ancak başaramadığını söylemişti. O zamanlar saldırıların sorumluluğunu El Kaide üstlenmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.