Bitlis'te Arin Gölü Tamamen Dondu

Bitlis'te Arin Gölü Tamamen Dondu
Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde bulunan ve kuş cenneti olarak adlandırılan Arin Gölü, soğuk hava şartları nedeniyle tamamen dondu.

Dikkuyruk, boz ördek, Macar ördeği ve toykuşu başta olmak üzere 200’e yakın kuş türünün yaşadığı Arin Gölü, her mevsim ayrı bir güzellik sunuyor.

Türkiye’nin ikinci yüksek dağı olan Süphan Dağı eteklerinde bulunan Arin Gölü, Van Gölü havzasındaki en önemli sulak alanlardan biri olması nedeniyle kuşlar açısından özellikle göç döneminde dünya ölçeğinde önemli bir alana sahiptir.

Gölün donmasıyla birlikte gençler ve çocuklar, tehlikeye aldırmadan göl üzerinde yürüyüş yaparak avlanmanın yanı sıra futbol oynayarak güzel vakit geçiriyorlar. Köylülerden Ercan Uruçlu boş zamanlarında gelip gölde yürüyüş ve spor yaptıklarını belirterek, "Karşıyaka, Esenkıyı ve Göldüzü köyümüz içerisinde bulunan Arin Gölü, havaların soğumasıyla birlikte gördüğünüz gibi tamamen donmuş durumda. Vatandaşlar her mevsim buraya gelerek piknik yapıyor ve aynı zamanda köy gençleri ve çocuklar boş vakitlerinde buraya gelip kayarak spor yapmanın yanı sıra futbol oynayarak eğleniyorlar" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.