Yunanistan'a Çok Sert Tepki

Yunanistan'a Çok Sert Tepki
IMF Başkanı Christina Lagarde Yunanistan'la muhtemel yeni bir borç anlaşmasını değerlendirdi.

IMF Başkanı Christina Lagarde Yunanistan için çok sert açıklamalarda bulundu.

SYRİZA'nın seçim performansını değerlendiren Lagarde, “Euro Bölgesi kurallarına saygı duyulmalı. Yeni bir anlaşma talep edemezler” dedi. Le Monde’a konuşan Lagarde, “Sorun, kemer sıkma paketinin önlemlerinde değil, asıl bu reformların yapılmasında” dedi.

GÖRÜŞMEYE YEŞİL IŞIK

Diğer yandan, Avrupa merkez bankası'nın (AMB) icra kurulu üyelerinden Benoit Coeure de, Yunanistan'ın yeni hükümetiyle kemer sıkma önlemlerini tartışabileceklerine ilişkin yeşil ışık yaktı. 

The Wall Street Journal'ın haberine göre, Coeure, bir yandan, Yunanistan'ın borçlarını "geri ödemek zorunda" olduğunu vurgularken, Şubat sonunu işaret ederek, Syriza liderinin başkanlığında kurulacak Yunan hükümeti ile görüşmeler yapılacağını söyledi. Coeure Avrupa'nın kurallarına göre alınmış borçların ödenmek zorunda olduğunu vurgularken, bir yandan da, "Ama, bu durum borçların vadesinin yeniden düzenlenmesi gibi konularda müzakereler yapılamaz demek değil" diyerek, borç koşullarında iyileştirmeler yapılabileceği işaretini de vermiş oldu. MF ve AMB tarafından gelen açıklamaların sonrasında, erken saatlerde 1.1098 düzeyine kadar gerileyen euro/dolar paritesi, bir süre 1.11 - 1.12 aralığında hareket ettikten sonra 1.1258 düzeyine kadar çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.