Tüketiciyi Bezdirdiler

Tüketiciyi Bezdirdiler
Malum yapının medya ve iş dünyasında kontrol ettiği şirketler tüketiciyi canından bezdirdi. Tüketici portalı ‘Şikayetimvar’a Zaman Gazetesi, Bank Asya ve Samanyolu TV’yle ilgili şikâyet yağdı.

Malum yapı, hükümetle kavgayı arttırdıkça, grubun şirketlerinden hizmet ya da ürün alan tüketicilerin şikâyetleri de tavan yaptı. Üye sayısı 1,7 milyon olan “sikayetimvar.com”da en fazla şikâyet Zaman Gazetesi, Bank Asya, Samanyolu TV, Samanyolu Haber, Bugün Gazetesi, Bugün TV ve Kanaltürk’e yönelik gerçekleşti. Şikâyetlerde haberlerdeki saldırgan dil, bıktırıcı “cemaat övgüsü”, dizilerdeki kanlı görüntüler başı çekti.  

‘HABERLERİ YANLI’

Tüketicilerle ürün ve hizmet sağlayıcılar arasında köprü olan ve her ay 3 milyonu aşkın tekil ziyaretçi alan sitenin istatistikleri ve sayfa bilgilerine göre, son 6 ayda Samanyolu TV, en fazla şikâyet edilen televizyon kanalı oldu. Toplam şikâyet sayısı 58’i buldu. Şikâyetlerde kanaldaki dizilerde çok fazla silah, çatışma, kan görüntülerinin yer almasına vurgu yapıldı. Şikâyetlerde “yanlı, yanlış, yalan haber verilmesi, ısrarla ve sürekli cemaatin propagandasının yapılması” gibi konulara da değinildi.

BANK ASYA İÇİN BİN 56 ŞİKÂYET

Gru­bun fi­nans ayak­la­rın­dan bi­ri­si olan Bank As­ya­’nın iş ve iş­lem­le­ri yo­ğun şi­kâ­yet al­dı. Ban­kayla il­gi­li 6 ay­da bin 56 şi­kâ­yet gel­di. Şi­kâ­yet­ler­de, kre­di kart­la­rı­nın ip­ta­li ile mev­du­atı ban­ka­dan çek­me sü­reç­le­rin­de ya­şa­nan zor­luk­lar ilk sı­ra­da yer al­dı.

ZAMAN ABONELERİ YAKA SİLKİYOR

Grubun medyadaki öncü kuruluşu Zaman Gazetesi de, şikâyetlerden payını aldı. Verilere göre, toplam 135 şikâyet kaydı bulunan Zaman’la ilgili olarak tüketiciler “Abone iptali, ücret iade, gazete içerik, gelmeyen gazete için ödeme alımı” gibi konularda şikayetlerde bulundu.

Vahdet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum