Fidel Castro:ABD'nin Politikasına Güvenmiyorum

Fidel Castro:ABD'nin Politikasına Güvenmiyorum
Küba lideri Fidel Castro, ABD'nin politikasına güvenmediğini ama bunun barışçı çözümü reddettiği anlamına gelmeyeceğini söyledi.

Küba devriminin 88 yaşındaki lideri Fidel Castro, ülkesinin ABD ile ilişkilerin normalleştirilmesi yönündeki kararıyla ilgili uzun süredir koruduğu sessizliğini bozdu.

"ABD POLİTİKASINA GÜVENMİYORUM"

Castro, Havana Üniversitesi öğrenci federasyonuna yazdığı mektupta, geçen aralık ayında iki ülke arasında 50 yılı aşkın süredir kopuk ilişkileri onarma kararı alındığının açıklanmasının ardından normalleşme süreciyle ilgili ilk kez yorumda bulundu.

Küba devriminin lideri Fidel Castro, Komünist Parti gazetesi Granma'da da yayımlanan mektubunda, "Ne ABD'nin politikasına güveniyorum ne de onlarla iki çift laf ettim. Ama bu çatışmalara barışçı çözümü reddettiğim anlamına gelmez" ifadesini kullandı.

fidel-castro_9960.jpg

"DOSTLUK İŞBİRLİĞİNİ SAVUNACAĞIZ"

Fidel Castro, "Daima dünyadaki tüm insanlarla, siyasi hasımlarımız dahil olmak üzere, dostluk ve işbirliğini savunacağız" dedi.

ABD-KÜBA İLİŞKİLERİ

ABD ve Küba arasındaki ilişkiler Fidel Castro'nun 1959'da ABD destekli Fulgencio Batista rejimini devirmesi sonucu yönetime gelmesiyle bozulmaya başladı. Taraflar arasında başlayan gerginlik, ABD'nin Küba'ya 1960'tan bu yana ticari ambargo uygulamasına neden olmuş ve iki ülke ilişkileri 1961'de kesilmişti.

Obama yönetimi, geçen Aralık ayı sonunda açıkladığı Küba ile ilişkilerin normalleşmesi sürecinde ilk adımı atarak, seyahat ve mali alanlardaki bazı yaptırımları gevşetmişti. Ayrıca bu ay süreç çerçevesinde üst düzey bir ABD heyeti, Küba'da iki gün süreyle müzakerelerde bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum