Fethullah Gülen'in Çaycısı Da Tutuklandı

Fethullah Gülen'in Çaycısı Da Tutuklandı
Son operasyonda tutuklanan TİB çalışanı "Çaycı" İsmail Bakar ABD'de Gülen'in özel hizmetinde çalıştı.

Paralel Yapı'nın kriptolu telefonları denleme soruşturmasına yönelik geçen hafta yapılan operasyonda Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ve TÜBİTAK'ta görevli 24 kişi gözaltına alınmış, TİB eski Başkanvekili Osman Nihat Şen'in de aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklanmıştı. Kurum için de büyük bir gizlilikle yürütülen soruşturmalarda hangi personelin Paralel'le bağlantılı olduğu ortaya çıkarıldı. Yapılan incelemeler sonunda Paralel Yapı'nın kurumda dörder kişiden oluşan hücre tipi yapılanmaya gittiği anlaşıldı.

TALİMATLAR "ABİ"LERDEN

Her hücre TİB dışındaki bir "abi"ye bağlı. Abiler hücrelere TİB imamından gelen bilgileri aktarıyor. Abiler içerdeki her gelişmeyi ve yasadışı dinlemeleri TİB imamına raporluyor. Sıkı takipler sonucu hücreleri yönlendiren abiler ve TİB imamının kimliği de tespit edildi. Bir üniversitede görevli olan TİB imamının ismi hakkında yasal süreç başlayacağından sır gibi saklanıyor. TİB'deki çalışanların bağlı olduğu abilerin ve TİB imamının kod adını kullanıyor. Bu kişilerin gerçek isimlerini bilmiyor.

GÜLEN'İN "ÇAYCISI" ÇIKTI

Kurum içindeki Paralel Yapı deşifre olurken tutuklanan isimlerle ilgili de yeni bilgiler ortaya çıktı. Tutuklanan beş kişiden biri olan İsmail Bakar'ın Fethullah Gülen'in çaycısı olduğu anlaşıldı. Üst düzey kaynaklardan edinilen bilgilere göre Bakar, 2005'te Erciyes Üniversitesi'nden mezun oldu. Milli Eğitim Bakanlığı bursuyla 2009'da ABD'ye gitti. Bakar'ın ABD'de kaldığı süre içinde Gülen'in yanında kaldığı ve özel hizmetleriyle ilgilendiği ortaya çıktı. Kaynaklar, Bakar'ın Gülen'in çaycılığını yapacak kadar Paralel Yapı liderine yakın olduğunu belirtti. "Çaycı" olarak tanınan Bakar, 2011'de Türkiye'ye dönünce TİB'de işe alındı. Bakar TİB'e girdikten sonra da dinlemelerle ilgili kritik birimin başına yerleştirildi. Bakar'ın tutuklanma nedeni TİB'de bulunan kriptolu telefon dinleme kayıtlarında log kaydının bulunması. Yani Bakar, kriptolu telefonların dinlenmesinde baş şüphelilerden biri. 

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum