Başbakan Davutoğlu'ndan Flaş Açıklamalar!

Başbakan Davutoğlu'ndan Flaş Açıklamalar!
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti grup toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti grup toplantısında konuştu. Hedefinde ise Diyarbakır konuşmasına tepki gösteren Bahçeli vardı. 

EY BAHÇELİ

Kimse bize milliyetçilik dersi vermesin. Biz hayatımızı o albayrağa vakfetmişiz. Ey Bahçeli Somali de de Brüksel de de o bayrağı biz dalgalandırıyoruz.

Rahatsız olmuşlar. 28 şubat gazetelerini açıp bakın. Hilalı kaldırmayı düşünenler çıktı kendi devri iktidarlarında. Biz ise ne yaptık. O albayrağı göklere semaya taşıdık.

Hadi gelmedin Diyarbakır'a bari televizyondan seyret. Batmanlı genç kızların AK parti bayraklarıyla nasıl koridor oluşturduğunu görmedin.

Diyarbakır konuşmamdan hem MHP hem HDP hem CHP rahatız oldu. Bu demek oluyor ki doğru yoldayız.

KİMSE BİZE TÜRKÇE DERSİ VERMESİN

HDP o bölücü anlayışın artık zemin kaybetmeye başladığını görmekten rahatsız. MHP de Kürtçe üzerinden sanki Türkçe'ye sahip çıkıyormuş gibi davranarak bazı yerleri tahrik ediyor. Kimse bize Türkçe dersi vermesin, biz Karamanoğlu Mehmet Bey'in diyarındanız. O Türkçe'yi biz biliriz, biz konuşuruz, dünyaya biz yayarız.

Biz beden diliyle değil, gönül diliyle selam veriyoruz. Muhalefet rahatsız oldu çünkü onların gönül dili yok. Kürçe sosyal hayatta kullanılıyor diye vatan bölünüyor mu, aksine bütünleşiyor.

MİT TIRLARINA OPERASYON YAPILDIĞINDA NEREDEYDİN?

Milliyetçilik, ülkücülük ancak ve ancak bu ülkenin sembolünü yüceltmekle mümkün olur. IMF temsilcisinin arkasındaki al bayrakla Somali’ye bir kalemde 300 milyon dolar verenin arkasında olan al bayrak ne anlama gelir onun bir düşünsünler. MİT Tırlarına operasyon yapıldığında neredeydin. O tırlar Bayırbucak Türkmenlerine gidiyordu. Neden sesini çıkarmadın. Neden bir kez dahi Suriye Türkmenlerine yardım konusunda bizim yanımızda durmadın.

Kobani'deki Kürt te Bayırbucak Türkmenleri de Araplar da bize tarihin mirasıdır. Evet yeni bir Ortadoğu hedefliyoruz. Bizim anlayışımız biriliğe dayalı kardeşlik coğrafyasıdır.

IŞİD VE PKK TERÖRÜNE KARŞI ÇIKTIK

İster Arapları istismar eden IŞİD terör yapsın, ister Kürtleri istismar eden PKK terör yapsın; hepsine karşı çıktık, karşı çıkmaya devam edeceğiz.

BİR GÜN AB BİZE TEKLİF EDECEK

AB bizim için nihai hedeftir. Türkiye birgün mutlaka AB üyesi olacaktır. Türkiye Avrupa tarihinin bir parçasıdır. Eskiden Türkiye ekonomisinin zayıf olduğu konuşuluyordu. Şimdi ne kadar güçlü olduğu konuşuluyor. 12 yıl önce ekonomimiz zayıf olduğu için almıyorlardır, şimdi güçlü olduğu için almıyorlar. İster alsınlar ister almasından biz güçlü olmaya devam edeceğiz. Üye olsak da olmasak da biz tarihi yürüyüşümüze devam edeceğiz. Bir gün AB bize üye olmamız için teklif edecek.

30 KADEME BİRDEN YÜKSELDİK

Londra ve Davos'ta gördüğüm manzara son derece olumlu. Londra ve İstanbul borsaları anlaşma imzaladı. 3 yıl içinde İstanbul borsası dünya indekslerinde 30 kademe birden yükseldi. İhracatımız arttı, dış ticaret açığımız, enflasyon ve faiz düşüyor. Yurtdışı temaslarımızda görüdğümüz şudur; Türkiye en fazla yatırım çekecek ülkelerin başında gelecek.

KISKANMASINLAR

Cumhurbaşkanımızın bizimle bu kadar yakın temas ve çalışma temposu içinde olmasından daha doğal bir şey yok. Kıskanmasınlar. Kimse herhangi bir şekilde Cumhurbaşkanımızla benim, Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlık veya Bakanlar Kurulu arasında ihtilaf çıkacağı ve buradan hareketle de Türkiye'de bir siyasi kriz olup onlara alan açılacağı hesabı içine girmesin. Biz onların bildiği siyasetçiler değiliz. Biz hem dava ahlakını hem devlet geleneğini aynı kararlılıkla sürdürürüz. Hiçbir şekilde cumhurbaşkanımız ilzam edilemez.

YETKİ ANLAMINDA MUHATAP BAKANLAR KURULUDUR

Cumhurbaşkanımızla yaptığımız Bakanlar Kurulu toplantısı tam bir istişare, fikir zenginliği içinde cereyan etmiştir. Ama hesap sorma ve sorumluluk anlamında, yetki anlamında muhatap Bakanlar Kurulu'dur. Bu konuda da ola ki, olmaz ama, eleştirilecek bir husus olursa hiçbir şekilde cumhurbaşkanımızla ilzam edilemez. Hesap verecek olan biziz. Cumhurbaşkanımızla istişare ederek bu kararlı yola devam edecek olan biziz

SORUŞTURMA KOMİSYONU RAPORUNUN MECLİSTE OYLANMASI

(4 eski bakanla ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu raporunun Genel Kurul'da oylanması) Soruşturma Komisyonu Raporu, TBMM Genel Kurulu'nda teyit edildi. Bu ne anlama geliyor? 17 Aralık, 25 Aralık operasyonlarının bir darbe teşebbüsü olduğunun genel kurulumuzca da tescil edildiği anlamına geliyor. Birincil mahmekede alınan takipsizlik kararının genel kurumuzca da tescil edildiği anlamına geliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum