BM Gazze'ye Yardımı Durdurdu

BM Gazze'ye Yardımı Durdurdu
BM, Gazze'de yürüttüğü yardımları Kahire'de taahhüt edilen bağışlar yapılmadığı için durdurdu

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA), İsrail'in Gazze'ye düzenlediği son saldırılar sırasında evleri yıkılan ailelere yapılan yardımın "ödenek yetersizliği" nedeniyle durdurulduğunu duyurdu.

UNRWA'dan yapılan yazılı açıklamada, "İsrail'in son saldırılarında evleri yıkılan aileler için yapılan yardımlar ve kira ödemeleri, fonların tükenmesi nedeniyle durdurulmak zorunda kalındı" denildi.

Gazze'nin yeniden imarı için Mısır'ın başkenti Kahire'de  gerçekleştirilen konferansta talep edilen 724 milyon dolardan sadece 135 milyon doların toplanabildiğine işaret edilen açıklamada, ödenek yetersizliği nedeniyle evleri yıkılan ailelerin yeni bir göçe zorlanabileceği uyarısında bulunuldu. 

BM açıklamasına göre, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği son saldırılar sırasında evleri yıkılan yaklaşık 15 bin kişi hala UNRWA'ya ait okullarda yaşamlarını sürdürüyor.

İsrail'in 7 Temmuz 2014'te Gazze'ye başlattığı ve 51 gün süren son saldırılarında 2 binden fazla Filistinli ölmüş, 11 binden fazla kişi yaralanmış ve yaklaşık 92 bin bina zarar görmüştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.