Nişantaşı Cinayetlerinde Flaş Gelişme

Nişantaşı Cinayetlerinde Flaş Gelişme
Vedat Şahin'in vurulma olayında Yakup Kerem Saral’ın da aralarında bulunduğu 4 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Nişantaşı’nda Sedat Şahin’in kardeşi Vedat Şahin ile koruması Ferdi Topal’ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada, azmettirici olduğu öne sürülen Yakup Kerem Saral’ın da aralarında bulunduğu 4 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

7 KİŞİDEN 5'İ TUTUKLANMIŞTI

İstanbul Nişantaşı’nda 24 Aralık 2014’te Vedat Şahin ile koruması Ferdi Topal’ın öldürülmesiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 15 kişi gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden 8’i ifadeleri alındıktan sonra cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakılmış, 7 şüpheli ise tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Hakimlikte tekrar sorgulanan şüphelilerden 5’i tutuklanmış, 2’si ise yurtdışı çıkış yasağı konarak serbest bırakılmıştı.

SARAL VE 3 TETİKÇİ İÇİN YAKALAMA

Soruşturmayı derinleştiren savcılık, saldırıyı gerçekleştiren araçta şoför dahil olmak üzere 4 tetikçinin olduğunu belirledi. İlk operasyonda sadece tetikçilerden birine ulaşan savcılık, diğer 3 tetikçinin kimliğini tespit etti. Olayın azmettiricisi olarak ise Yakup Kerem Saral ismine ulaşan savcılık, bu isimler hakkında yakalama kararı çıkarılması için mahkemeye başvurdu. Mahkeme, savcılığın talebi doğrultusunda Saral ve 3 tetikçi için yakalama çıkardı.

Yakup Kerem Saral’ın saldırıdan sonra sahte isimle yurtdışına kaçtığını belirleyen savcılığın, Saral ve 3 tetikçinin yakalanamaması durumunda ise şüpheliler hakkında kırmızı bülten çıkarılması için gerekli işlemleri başlatacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.