Davutoğlu'ndan Müjde!

Davutoğlu'ndan Müjde!
Başbakan Davutoğlu inşaat sektörü zirvesinde önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Davutoğlu inşaat sektörü zirvesinde sektör temsilcileriyle biraraya geldi. Davutoğlu konuşmasında ev satın alacak vatandaşlara büyük bir müjde verdi. Davutoğlu: "Konut kredilerinde yüzde 25 yatırılan paraya devlet de yüzde 15 destek verecek" dedi.

İşte Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

"YURTDIŞINDAKİ ŞANTİYELER BÜYÜKELÇİLİĞİMİZDİR"

İnşaat sektörü insanlığın ilk zamanlarından beri var. Bu sektör hep olacak. Bugün yaptığınız projelerle gurur duyuyoruz. Doğrudan meselelerinizle ilgileneceğiz. Yurtdışındaki sorunlarınızı aşaxağız. Ekvator Gine'sindeki proje model bir proje. Afrika'ya ne zaman gitsek hep bu projeden bahsedilir. Yurtdışındaki projelerin önündeki bayrak dalgalandığı zaman orası bir nevi bizim büyükelçiliğimizdir.

Dünyadaki en büyük inşaat şirketlerinin içinde bizim şirketlerimiz var.

2002'den 2014'e kadar yurtdışında 265 milyar dolar ihale alındı.

"KÖRFEZ'İN TÜM PETROLLERİ BİR İSTANBUL ETMEZ"

Türkiye en değerli mekanıdır. Bu aziz vatan her köşesiyle bir hazinedir. Körfezin tüm petrolleri bize verilse bir tek İstanbul'un değerini karşılamaz. İstanbul bir hazinedir. Bu ham maddeyi en iyi şekilde planlamamız lazım.

Şirketlerimiz çok uzun vadeli işlere giriyorlarsa bu hükümetimize duyfukları güveni gösterir.

Mevzuat konusunda herhangi bir aksama varsa düzeltmek için elimizden geleni yaparız. Önemli olan saydamlıktır.

"MÜŞAVİRLİK KONUSUNDA EKSİKLİĞİMİZ VAR"

Kararlar, kurallar açık ve netse en doğru işler yapılır. Bürokrasinin basitleştirilmesi için elimizden geleni yapacağız.

Kamu size hak edişlerinizi vereceğiz. Karayollarının şu an hiçbir müteahhite borcu yok. Hep beraber işimizin en iyisini yapacağız.

Müşavirlik konusunda eksikliğimiz var. Müşavirlik konusunda şirketlerimiz gelişmezse bu iş olmaz.

Yurtdışındaki bir iş için biz de o şirketimize yardım ediyoruz. Ama oradaki müşavirlik şirketi bu işi istediği şekilde yapabiliyor.

İŞ KAZALARI KONUSUNDAN UYARDI

Alt sektörlerin desteklenmesi gerekli. İş sağlığı ve güvenliği meselesi önemli. Bu asansör kazalarında birebir ilgilendiğim için söylüyorum: en çok iş kazaları inşaat sektöründe. İş kazalarına karşı eğitim ve yasaların tam olarak uygulanması konusunda sizden destek bekliyoruz.

"DİKEY GECEKONDULAŞMAYI ÖNLEMELİYİZ"

İstanbul: fizikle metafiziğin estetikle şehrin buluştuğu başka bir yer bulamazsınız. 12 yılda gecekondu kültürünü yok ettik. Evet bunu yok ederken kontrolsüz 'dikey gecekondulaşmay'a karşı da gerekli önlemleri almalıyız.

Sizin taleplerinizi yerine getireceğiz. Sizden de istediğimiz çalışanlarınızı bilinçlendirmeliyiz.

"KONUT ALIMLARINDA YÜZDE 15 DE DEVLETTEN DESTEK"

Hep beraber Mimar Sinan'ın bize bıraktığı mirasa sahip çıkacağız. Görkem ancak estetikle bezendiği zaman insan ruhunu okşar.

Kimsenin hak ettiğinden fazla bir şey almaması ama hak ettiğinden az almaması gerekir.

Konut kredilerinde mecburi olarak yatırılan yüzde 25 peşinatı biriktirmek için açılan her hesaba, devlet yüzde 15-20 nispetinde katkıda bulunacak. 'Ben konut almak için para biriktiriyorum' diyen bir vatandaş, bankada bir hesapta para biriktirmeye başlarsa, konut aldığı anda hesapta ne kadar biriktirmişse, devlet ona yüzde 15 katkıda bulunacak. peşinatlarda teşvik mahiyeti sağlayacak" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum