Kadıköy'deki Provokasyona Büyük Tepki

Kadıköy'deki Provokasyona Büyük Tepki
CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, Peygamberimize hakaret edilen karikatürlerin yayınlanmasında bir sakınca görmezken, AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Mesih Şahin, “Kadıköy için büyük utanç” dedi.

Hz. Peygamber’e ve İslam’a saldıran yayınlarıyla gündemde olan Charlie Hebdo dergisine, ‘Yaşasın Karikatür’ manşeti ile destek veren ve derginin karikatürlerini yayınlayan Gazete Kadıköy’e ve gazetenin sahibi CHP’li Kadıköy Belediyesi’ne büyük tepki var.  Önceki gün sosyal medyada ‘Kadıköy Belediyesini LANETLİYORUZ’ başlığı altında binlerce kullanıcının tepkisinin ardından belediyeye “Özür dile!” çağrıları yapılıyor.

ÖZÜR DİLE ÇAĞRISI

Kadıköy Belediye’sine sert tepki gösteren AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı İsa Mesih Şahin, “Kadıköy Belediyesi, Charlie Hebdo dergisindeki Peygamberimize ve İslam’a hakaret içeren karikatürlere özgürlük maskesiyle Kadıköy Gazetesi'nde yer vermesini kabul etmemiz mümkün değildir” dedi. Şahin şöyle devam etti: 

BÜYÜK UTANÇ

“Özgürlük kavramı sınırsız bir şey olmayıp, kimseye de asla hiç bir değere hakaret etme hakkını tanımaz. Bu yayın manevi değerlerimize yapılan saygısızlığın zirve noktasıdır. Kadıköy Gazetesinin bu yayını bir medeniyet ve kültür kenti olan Kadıköy için utançtır. Bu utancı Kadıköy’e yaşatan Kadıköy Belediyesi'ni açıkça kınıyor, Kadıköy Belediye Başkanını özür dilemeye davet ediyorum.”

KENDİNİ BİLMEZLİK

Kadıköy Belediyesi’nin ‘provokasyonuna’ bir tepki de Alperen Ocakları’ndan geldi. Alperen Ocakları Genel Başkanı Ahmet Tarık Sarı, “Charlie Hebdo dergisinin karikatürünü yayın yasağı olmasına rağmen yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi'ne tepkimizi dile getirmiştik. Kadıköy Belediyesi'nin gazetesinin bu derginin görsellerini yayınlaması Efendimize saygısızlığın bir başka göstergesidir. En hafif tabirle kendini bilmezliktir, ahlaksızlıktır. Tüm Türkiye'nin Peygamberi için birlik olup, tepki göstermesi gerekir” açıklamasında bulundu.

CHP İLÇE BAŞKANI SIKINTI GÖRMEDİ!

CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin ise, Kadıköy Belediyesi'nin Charlie Hebdo'nun karikatürünü yayınlamasında herhangi bir ‘sıkıntı’ ve ‘sakınca’ görmediğini ifade ederek, “Karikatürde herhangi bir grubu ya da kesimi aşağılayıcı bir ifade yok. Belediyenin dün yaptığı savunmasında da Hazreti Muhammed’e hakaret içeren karikatür yayınlandığına ilişkin haberlerin asılsız ve çarpıtma olduğu dile getirildi. 16 Ocak'ta yayınlanan karikatür neden şimdi hedef gösteriliyor?” savunmasında bulundu.

Vahdet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum