IŞİD Başbakanı Hedef Almış!

IŞİD Başbakanı Hedef Almış!
Libya'da bir otele düzenlenen saldırı sırasında Ulusal Kurtuluş Hükümeti Başbakanı Ömer el-Hasi'nin de otelde olduğu belirtiliyor.

Libya'nın başkenti Trablus'ta, bir otele bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırının ardından, otele giren eylemcilerin üzerilerindeki bombaları patlatması sonucu, 4'ü saldırgan 12 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Ulusal Kurtuluş Hükümeti Başbakanı Ömer el-Hasi'nin de saldırı sırasında otelde olduğu ancak durumunun iyi olduğu belirtiliyor.

Trablus hükümetinden yapılan açıklamada, bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırının ardından otelin 21. katına çıkan 4 saldırganın, üzerilerindeki bombaları patlattığı, olayda eylemciler de dahil 12 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. 

Saldırının, Ulusal Kurtuluş Hükümeti Başbakanı Ömer el-Hasi'yi hedef aldığı, ancak Hasi'nin durumunun iyi olduğu belirtilen açıklamada, patlamanın şiddetiyle büyük çapta hasar meydana geldiği ifade edildi. 

IŞİD'in üstlendiği otele düzenlenen bombalı saldırı ve akabinde açılan ateşte, 2 kişinin öldüğü, 4 kişinin yaralandığı belirtilmişti. Saldırının ardından otele giren silahlı grup odalara baskın yaptığı sırada, 12 kişi 26. kata kaçmış, orada bir süre mahsur kaldıktan sonra güvenlik güçleri tarafından kurtarılmıştı.(dünyabülteni)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.