Mısır Temsilcisinin Arınç'ı Kızdıran Eleştirisi

Mısır Temsilcisinin Arınç'ı Kızdıran Eleştirisi
Başbakan Yardımcısı Arınç, BM'nin Cenevre toplantısında Mısır'ın Türkiye'deki basın ve ifade özgürlüğü ile ilgili eleştirisine sert çıktı.

Bülent Arınç, seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi ile İhvan-ı Müslümin yöneticileri ve yandaşlarını cezaevlerine dolduran Mısır'ın temsilcisinin ''Cezaevindeki gazeteci sayısında iki yıl üst üste rekor kırdınız''sözlerine karşı çıktı.

Ülkelerin Türkiye’ye olan eleştiri ve tavsiyelerine verilen aralarda, ülkelerin toplantı öncesi ilettikleri yazılı sorulara Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yanıt verdi.

ALİ İSMAİL'İN DAVASINI ÖRNEK GÖSTERDİ

Arınç, güvenlik güçlerinin orantısız güç kullanımı ve orantısız güç kullanan polisler cezalandırılmasına ilişkin sorulara da, Gezi eylemleri sırasında polis şiddeti sonucu ölen ve geçtiğimiz günlerde davası sonuçlanan Ali İsmail Korkmaz davasını örnek göstererek yanıt verdi.

Arınç, “Ali İsmail Korkmaz davasında 2 polis memuru hakkında 10’ar yıl hapis cezası verildi” dedi.

Arınç, Çek Cumhuriyeti, Slovenya ve Belçika’nın sosyal medya yasaklarıyla ilgili yazılı ön sorularını yanıtlarken de Twitterve Youtube gibi firmaların geçmişte mahkeme kararlarına karşı duyarsız kaldığını belirterek, “İçerikler kaldırılmadığı için son çare olarak erişim engellenmek zorunda kalındı” dedi.

TERÖRDEN, TOPLAM 31 KİŞİ

Arınç, basın özgürlüğü ve tutuklu gazetecilerle ilgili şöyle konuştu: “Türkiye’de tutuklu gazeteciler olarak atıfta bulunan kişilerin, tutukluluk durumlarının gazetecilik faaliyeti ile ilişkisi bulunmamaktadır. 23 Ocak 2015 tarihi itibariyle gazetecilik mesleği ile bağlantılı olmaksızın silahlı terör örgütüne üye olmak, anayasal düzeni zorla değiştirmeye kalkışmak, kasten adam öldürme, zimmet gibi suçlardan 2’si tutuklu 29’u hükümlü toplam 31 kişi bulunuyor."

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.