Bir 28 Şubat Ayıbı Daha Ortadan Kalktı

Bir 28 Şubat Ayıbı Daha Ortadan Kalktı
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın talimatıyla bir mağduriyet daha giderildi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından öğretmenliğe ilk kez atanacakların "40 yaş sınırının", 28 Şubat sürecinde KPSS'de yeterli puan almasına ve diğer şartları taşımalarına rağmen, kılık kıyafet ve benzeri nedenlerle öğretmenliğe girişi engellenen öğretmenlerin yoğun talepleri üzerine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın talimatıyla kaldırıldığı bildirildi.

40 YAŞ SINIRI VARDI

MEB Basın Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, 6/5/2010 tarihli ve 27573 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde "Öğretmenliğe ilk defa atanacaklar, bakımından başvuruların ilk günü itibarıyla 40 yaşından gün almamış olmak" hükmü bulunuyordu.

BAKAN AVCI TALİMAT VERDİ

Ancak KPSS'de yeterli puan almasına ve diğer şartları taşımalarına rağmen kılık, kıyafet ve benzeri nedenlerle öğretmenliğe girişi engellenerek atanamayıp mağdur olan öğretmenlerle kılık, kıyafet nedeniyle üniversiteye af sonrası dönen öğretmen adayları, atamalarında "40 yaş" sınırına takılıyordu.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın talimatıyla bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle öğretmenliğe girişte "40 yaş" sınırı kaldırıldı.

Basın Merkezi yetkilileri, 28 Şubat mağduru öğretmenlerin sayısının 5-6 bin dolayında olduğunu kaydettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.