MHP'den Bomba Seçim İddiası!

MHP'den Bomba Seçim İddiası!
MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, HDP'nin, baraj altında kalacağını bile bile parti olarak seçime girmesinin nedeninin, AK Parti'nin anayasayı değiştirecek çoğunlukla iktidara gelmesini sağlamak için olduğunu iddia etti.

Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, yapılan hesaplara göre 7 Haziran seçimlerinde çöküş ve çıkışın birlikte yaşanacağını, eski Türkiye'nin çökeceğini "federal Türkiye ile Öcalan'ın" sandıktan çıkacağını savundu.

Özcan Yeniçeri, HDP'nin baraj altında kalacağını bile bile parti olarak seçime girmesinin nedeninin, AK Parti'nin anayasayı değiştirecek çoğunlukla iktidara gelmesini sağlamak için olduğunu ileri sürdü.

HDP'NİN SARAJI AŞMASI İMKANSIZ

HDP'nin barajı aşmasının imkansız olduğunu savunan Yeniçeri, "Parti olarak seçime girme kararı Abdullah Öcalan'a aittir. Öcalan'nın bu kararı verirken AKP ile ciddi pazarlık yaptığı anlaşılıyor" dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yeniçeri, Türkiye'nin 7 Haziran seçimlerinin ardından ciddi şekilde başkanlık sistemi dayatması ile karşı karşıya kalacağını, sıkıntılı ve çalkantılı bir dönem yaşanabileceğini belirterek, "Tayyip Erdoğan, devleti tek başına yönetme isteğini, otoriter tutumunu Türkiye Cumhuriyeti'ne dayatacaktır" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum