İsrail Aracına Saldırıyı Hizbullah Üstlendi

İsrail Aracına Saldırıyı Hizbullah Üstlendi
Lübnan sınırında İsrail askeri aracına düzenlenen füze saldırısında, ilk belirlemelere göre 4 asker hayatını kaybetti.

İsrail ordusuna ait bir askeri konvoyun Lübnan sınırında tanksavar füzesiyle vurulduğu ve en az 4 askerin öldüğü bildirildi.

İsrail'in 10 gün önce düzenlediği saldırıya misilleme olduğu belirtilen saldırıyı Hizbullah üstlendi.

İSRAİL KARŞILIK VERDİ

Lübnanlı yetkililer, olayın ardından İsrail ordusundan Lübnan’a 25 top mermisi atıldığını duyurdu. Yetkililer, Hizbullah’ın Şebaa Çiftlikleri’nde İsrail’e karşı “büyük bir operasyon” başlattığını belirtti.

İSRAİL'E AİT 9 ARAÇ ZARAR GÖRDÜ

Hizbullah'tan yapılan açıklamada, "Kuneytra Şehitleri Taburu İsrail askerî konvoyuna saldırmıştır" denildi. Hizbullah'ın El Manar televizyonundan yapılan açıklamada, İsrail ordusuna ait 9 aracın zarar gördüğü belirtildi.

İSRAİL'DEN GAZZE GÖNDERMELİ TEHDİT

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Lübnan sınırındaki çatışmalara ilişkin, "Bize kuzey sınırımızda kafa tutanlara, Gazze'de olanları hatırlatmak isterim" dedi.

Netanyahu, İsrail'in güneyindeki Sderot'ta yaptığı açıklamada, "Şu anda İsrail ordusu, kuzeydeki saldırılara yanıt vermektedir. Bize kuzey sınırımızda kafa tutanlara, Gazze'de olanları hatırlatmak isterim. Hamas, var olduğu günden bu yana en büyük kayıbını yaşamıştı. Şimdi de ordumuz her cephede savaşmaya hazırdır" ifadelerini kullandı.

Sderot ziyaretini kısa kesen Netanyahu, buradan kurmaylarıyla Tel-Aviv'e hareket etti.

Öte yandan, İsrail ordusu Golan Tepeleri'ndeki askerî noktalarının da vurulduğunu açıkladı. Ordudan yapılan açıklamada, "Golan Tepeleri'ndeki İsrail askerî noktası havan topuyla vuruldu. Ölen ya da yaralanan yok" denildi.

GERİLİM 18 OCAK'TA BAŞLAMIŞTI

İsrail ile Hizbullah arasındaki gerilim, İsrail’in 18 Ocak’ta Golan Tepeleri’ndeki Hizbullah konvoyuna saldırmasıyla başlamıştı.

İsrail'in, Suriye-İsrail sınırındaki Kuneytra kentinde devriye gezen Hizbullah konvoyuna 10 gün önce düzenlediği hava saldırısında, Hizbullah'ın üst düzey saha komutanlarından Muhammed İsa'nın da aralarında bulunduğu 6 militanın öldüğü duyurulmuştu.

İran makamları da saldırıda Devrim Muhafızları komutanlarından Tuğgeneral Muhammed Ali Allahdadi’nin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın, söz konusu saldırıyla ilgili yarın açıklama yapması bekleniyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum