Merkel'den Çipras'a Telgraf

Merkel'den Çipras'a Telgraf
SYRİZA’nın lideri Yunanistan’ın yeni başbakanı Alexis Çipras’ı Davutoğlu dahil herkes telefonla ararken Merkel telgraf yazmayı tercih etti.

Syriza’nın lideri Yunanistan’ın yeni başbakanı Alexis Çipras’ı Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu olmak üzere pek çok lider telefonla arayarak seçim başarısından dolayı tebrik etti. Çipras’ın borç silme ve Euro bölgesine karşı politikaları Almanya’nın takdirini toplamıyor… Zira Almanya Euro Bölgesi’ndeki en sağlam ekonomi olmasının yanı sıra bölgenin ekonomik istikrarının zedelenmemesi için Yunanistan’ın borcuna sadık kalmasını istiyor. Herkesin telefonla arayarak tebrik ettiği Yunanistan Başbakanı’nı ise Almanya Başbakanı Merkel ‘telgraf’ göndererek tebrik etti. Telgraf metni 2 cümleden oluştu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Yunanistan'da Pazar günü yapılan seçimleri kazanarak yeni kabineyi kuran Başbakan Alexis Tsipras'ı telgrafla kutladığı ve "zor" görevinde güçlü ve başarılı olması için iyi dileklerini ilettiği açıklandı. Merkel ve hükümeti, Yunanistan'ın uluslararası kurtarma programı uyarınca üstlendiği yükümlülükleri yerine getirmesinde ısrar ediyor. aşbakanlık makamından dün yapılan açıklamaya göre Merkel kutlama mesajında, Almanya ve Yunanistan arasındaki iyi ilişkilerin "daha da derinleştirilmesi" arzusunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum