Almanya'dan Yunanistan'a Şok!

Almanya'dan Yunanistan'a Şok!
Almanya Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel, Yunanistan'ın mevcut borçlarının silinmesinin öngörülmediğini söyledi.

Almanya Başbakan Yardımcısı ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Sigmar Gabriel, Yunanistan'ın mevcut borçlarının silinmesinin öngörülmediğini söyledi.

Sigmar Gabriel Federal Basın Merkezi'nde (Bundespressekonferenz) hükümetin 2015 yılı ekonomik hedeflerini içeren ''Almanya ve Avrupa'nın geleceği için yatırım'' adlı raporun Bakanlar Kurulu'nda kabul edildiğini bildirdi.

Ekonomi ve Enerji Bakanlığını da yürüten Sigmar Gabriel basın toplantısında Yunanistan ile AB arasındaki ekonomik ilişkilerin sorulması üzerine Yunanistan'a 278 milyar avro mali yardımda bulunulduğuna işaret ederek Yunanistan hükümetinin Avrupalılara karşı adil bir tutum sergilemesi gerektiğini vurguladı.

Yunanistan'ın mevcut borçlarının silinmesinin öngörülmediğini vurgulayan Gabriel, Yunanistan hükümetinin önünde eski hükümetlere göre yolsuzlukla mücadele ve vergi reformu konularında büyük bir fırsat bulunduğunu belirtti.

Gabriel, Yunanistan'a verilen 278 milyar avroluk mali yardımın bu ülkenin Avro Bölgesi'nden çıkması için verilmediğine işaret ederek, ''Bunu yapmak isteseydik daha ucuza yapardık'' dedi.

- 2015 Yılı Ekonomi Raporu

Başbakan Yardımcısı Gabriel 2015 yılı ekonomi raporuna göre Almanya'nın bu yıl Gayrisafi Yurtiçi Hasılası'ndaki (GSYH) artışın yüzde 1,5 olacağının hesaplandığını bildirdi.

Federal Hükümet'in (Bundesregierung) tahminlerine göre ekonomik büyümenin, istihdamın 170 bin artarak 42,8 milyon istihdamla rekor seviyeye ulaşmasını sağlayacağının öngörüldüğünü kaydeden Gabriel, rapora göre işsiz sayısının 40 bin azalacağı ve 2015 yılı içerisinde ortalama 2,9 milyon olmasının beklendiğini söyledi. Buna göre, Almanya'da geçen yıl yüzde 6,7 olan işsizliğin yüzde 6,6'ya düşmesi bekleniyor.

Sigmar Gabriel, Almanya'da brüt ücretlerde ortalama yüzde 3,2, hane halkı gelirinde ise ortalama yüzde 2,7 artışın sağlanacağının öngörüldüğünü aktararak, petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle tüketici fiyatlarında çok az bir artış olacağını bildirdi.

Gabriel, Almanya'nın 2015 yılında ihracatında yüzde 3,6, ithalatında ise yüzde 4,1 artışın beklendiğini sözlerine ekledi.

Rapora göre Almanya ekonomisi Avrupa'daki ekonomik krizin tam olarak atlatılmamış olmasına rağmen olumlu seyrediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum