Dünyanın Gözü Akçakale'de

Dünyanın Gözü Akçakale'de
IŞİD tarafından kaçırılan iki Japon gazetecinin sınırdan teslim edileceği haberi üzerine Japon gazeteciler Akçakale'ye akın etti.

Geçtiğimiz günlerde iki Japon gazeteci IŞİD militanları tarafından rehin alınmış ve salıverilmelerine karşılık Ürdün’de tutuklu bulunan kadın militanın serbest bırakılması istenmişti. İki gazeteci karşılığında bir kadın militanın bırakılması için 24 saat müddet verilmişti.

Takasın kabul edilmesi üzerine Ürdün’deki kadın militan serbest bırakıldı. Bunun üzerine iki Japon gazetecinin Rakka’ya en yakın bölge olan Akçakale Sınır Kapısı'ndan bırakılacağı ihtimali üzerine Japon medyası bölgeye geldi.

Meslektaşlarını Akçakale Sınır Kapısı'nda bekleyen Fuji News Network televizyonu muhabirlerinden Shinya Ogıshi, "IŞİD tarafından rehin alınan iki Japon gazeteci Kenje Moto’nun buradan bırakılabileceği umuduyla bekliyoruz. 

dy7nx_1422491604_2007.jpg

Öncelikle buradan bırakılacağı haberini buradaki yerel gazetecilerden öğrendik. Daha önce İspanyol ve Alman gazeteciler buradan bırakılmıştı. Rakka’ya en yakın nokta burası olduğu için buradan büyük bir ihtimalle bırakılabilirler" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.