Ak Parti'den Gökçek'e Kötü Haber

Ak Parti'den Gökçek'e Kötü Haber
Ak Parti MYK'da flaş bir karara imza atıldı. Belediye Başkanları vekil olamayacak. Bu karar en çok da Gökçek'i üzecek gibi görünüyor.

Ak Parti MYK'dan şu anda görev yapan belediye başkanları ve belediye meclisi üyelerinin 7 Haziran'da milletvekili seçilmek için görevlerinden istifa etmemeleri kararı çıktı.

Yeni Şafak'ın haberine göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanan MYK'da  7 Haziran'da yapılacak genel seçim hazırlıkları masaya yatırıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay'ın koordinasyonunda yürütülen 12 kişilik strateji ekibinin yapmış olduğu çalışmaların da değerlendirildiği MYK'da, kongreler hakkında teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu bir sunum yaptı. Sunuma göre, toplamda bin 44 teşkilat kongresi tamamlandı, 43 ilçe kongresi kaldı. İl bazında ise 56 il kongresi tamamlanırken, 25 il kongresi de belirlenen takvim çerçevesinde devam ediyor. 15 Şubat'ta kongrelerin tamamlanması planlanıyor.


SON KARAR MKYK'DA ALINACAK 

Seçim kampanyalarının da ele alındığı MYK'da, önemli bir karar alındı. Seçimlerde aday adaylığı için belediye başkanı, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyelerinin istifa etmemeleri yönünde bir eğilim ortaya çıktı. Daha önceden de yeni seçilen il, ilçe teşkilat başkanları da aday adaylığı konusunda istifa etmemeleri kararı alınmıştı. Bu konu hakkında son kararı partinin en üst kurulu MKYK verecek. Kamu görevlilerinin istifa tarihi 10 Şubat olarak açıklanmıştı. Aday başvuru tarihi ve adaylık ücretini belirleyen AK Parti, YSK'nın takvimini beklemeye aldı. YSK'nın takvimi açıklamasının ardından AK Parti de seçim stratejisini açıklayacak. 

BEYANNAMELER TEK KİTAPTA 

Öte yandan AK Parti Tanıtım Medya Başkanlığı da partinin 2002'den itibaren bütün seçim beyannamelerini tek bir kitap halinde toplayacak. Parti programını ve 2023 vizyon kitapçığını da içeren set bir hafta sonra tüm teşkilata dağıtılacak. 

YA BEN YA OĞLUM!

Başkent kulislerinde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in önümüzdeki seçimlerde milletvekili olmak istediği konuşuluyor. İddialara göre Gökçek, kendisinin adaylığı yerinde bulunmaz ise oğlu Osman Gökçek'in vekil yapılmasında ısrar ediyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum