ABD Savunma Bakanlığı'ndan O İddiaya Yanıt

ABD Savunma Bakanlığı'ndan O İddiaya Yanıt
ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Smith, bakanlığın Suriyeli muhaliflere eğit-donat programı üzerinde çalışmayı sürdürdüğünü belirtti.

Amerikan haber sitesi The Daily Beast tarafından yayınlanan özel haberde, "CIA'nın gizli bir program çerçevesinde desteklediği Suriyeli muhaliflerin birçoğuna,gönderdiği yardım veya maaşları son aylarda kestiği veya önemli ölçüde azalttığı" iddiasına yer verildi.

Haberde, "El Nusra gibi gruplara yaklaştıkları veya etkisiz mücadele verdikleri" gerekçesiyle "ABD’nin onayladığı Suriye’nin kuzeyinde faaliyet gösteren 16 muhalif gruptan 4’ünün listeden çıkarıldığı, 12’sine de söz verilen yardımların durdurulduğu veya eksik verildiği" öne sürüldü.

Haberde, ayrıca, bir Amerikalı yetkilinin sözlerine dayandırılarak, bu durumdan rahatsız olan bazı muhaliflerin ise giderek El Nusra ve diğer aşırılık yanlılarına yaklaştığı veya o gruplara dahil olmaya başladığı ifade edildi. 

Savunma Bakanlığı: "Eğitimcilerimiz bölgeye gitmeye başladı"

CIA'ya dair bu iddialara yanıt vermeyen ABD Savunma ve Dışişleri Bakanlıkları yetkilileri, ılımlı muhaliflere yardımlarının ise devam ettiğini kaydetti.  

ABD Savunma Bakanlığı Sözcülerinden Elissa Smith, AA muhabirinin konuyla ilgilisorusu üzerine, diğer kurumların faaliyetleri hakkında konuşamayacağını ancak Savunma Bakanlığının Suriyeli muhaliflere eğit-donat programı üzerinde çalışmaya devam ettiğini söyledi.

Bu programın yeni oluşturulduğunu hatırlatan Smith, bu kapsamda, ABD Merkez Komutanlığı Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Michael Nagata ile ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Daniel Rubinstein’ın 12-13 Ocak’ta İstanbul’da geniş yelpazedeki ılımlı Suriyeli muhalifler ve sivil toplum liderleriyle bir araya geldiğini anımsattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.