Plan ve Bütçe Komisyonunda Gerginlik

Plan ve Bütçe Komisyonunda Gerginlik
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, vekiller arasında gerginlik yaşandı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, içinde internet ile ilgili düzenlemelerin de yer aldığı ve çeşitli yasalarda değişiklik yapan "Torba Yasa Teklifi"nin görüşmeleri sürüyor.

"YÖK MEVZUATI DIŞINA ÇIKILDI"

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, yeni bir üniversite kurulurken YÖK mevzuatı dışına çıkıldığını belirterek, "Üniversite yönetiminde özerklik mi yoksa her gelen iktidar kendi dünya görüşüne göre yönetimini belirlemesini mi isteriz? İktidarın gölgesi olduğu bir düzenleme yapılıyor" diye konuştu.

CHP'Lİ VEKİLDEN TUHAF SÖZLER

Seçer, "Yeşilay'a bağış yapılıyor. Yeni düzenlemeyle Vakfa da yılda 15 milyon lira ayrılacak. Bu yardımlar mükerrer oluyor. Yeşilay ve Kızılay'a ayrıcalık tanınıyor. Başka vakıflar da var. LÖSEV, ÇYDD,TEMA var. Çok da iyi işler yapıyorlar. Niye bu ayrıcalığı onlara da tanımıyoruz da illa Kızılay ve Yeşilay'a tanınıyor? Cumhurbaşkanı'nın çocukları Yeşilay Vakfı'nda faaliyet gösteriyor. Zamanı ayırıyor, hizmet ediyorlarsa başka ama işin içine akçe, kafa karışıklığı giriyorsa güzel değil. Onları tartışmaya açmamız doğru değil" ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ VEKİLLERDEN TEPKİ

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, "Başka işleri var mı, mesleklerini söylesinler" derken, CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin ise "kamu mallarını yağmalamak" sözlerine AK Parti'li milletvekilleri tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.