Orhan Tıraşoğlu'ndan Açıklama Geldi

Orhan Tıraşoğlu'ndan Açıklama Geldi
Haber sitemizde "Hakimden 70 bin dolara tahliye" başlıklı Sabah Gazetesi'nden alıntılayarak yayınladığımız habere Orhan Tıraşoğlu'nun vekili Avukat Mehmet Uysal'ndan bir cevap geldi.

Tıraşoğlu'nun açıklamaları şöyle:

Müvekkilim Kavaklı (Beylikdüzü) Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı başarılı belediyecilik faaliyeti yöre halkı tarafından takdir görmüş ve bu gün dahi çalışmaları takdirle anılmaktadır.

Müvekkil hakkında o dönemdeki devlet içersine sızmış JİTEM olarak bilinen yasa dışı bir yapının tertibi sonucu, düzmece kanıt ve belgelerle hakkında soruşturma yapılmış ve ne yazık ki hukuka aykırı olarak tutuklanmıştır. Yapılan soruşturma sonucunda açılan kamu davasında, bir kısım suçlardan dolayı verilen mahkumiyet kararı Yargıtay’ca bozulmuştur. Bozma yargılaması davası özel yetkili mahkemelerin kapatılmasıyla Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesine devredilmiş, onanan suçlarla ilgili ise adil yargılama hakkı ihlal edilerek, yapılan soruşturma sonucu elde edilen yasak kanıtlara göre karar verilip, yanılgıyla onandığından, yaptığımız yargılamanın yenilenmesi talebimiz halen değerlendirilmektedir.

 

Suçlamayı yapan ve kendi ikrarını içeren belgelere göre JİTEM görevlisi Yzb. Zeki Bingöl ile birlikte hareket eden İbrahim Yeğinol haksız biçimde Müvekkilin, hakim HA’ya rüşvet verdiği ve kendisinin de aracı olduğu ihbarında bulunmuş ise de bu kişi Yzb. Zeki Bingöl ile hareket eden bir JİTEM elamanıdır. İhbarda bulunduğu yetmezmiş gibi şantaj ve tehditle haraç istemiştir. Bu suçlardan da yargılanıp Bakırköy 2.ACM’nin 2010/111 E. sayılı dosyasında yargılanıp 9 yıl 2 ay hapis cezasıyla cezalandırılmıştır. Müvekkilin rüşvet verdiği iddiası da belediye başkanı iken yolsuzluk yaptığı iddiası gibi haksız bir suçlama ve tertip olduğu Yargıtay 5.CD’ nin 13.02.2013 tarih ve 201/4 2013/1 EK sayılı beraat kararıyla sabit olmuştur.

Durum böyle iken verilen haber gerçek dışı, abartılı, kasıtlı olmasa dahi kişilik haklarını açıkça ihlal eder niteliktedir. Kamuoyunun bilgisine sunulur.

Saygılarımızla.

                                                                                                          Orhan Tıraşoğlu Vekili                                                                                                                                Av. Mehmet Uysal              

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.