Yunanistan'daki 3 Türk Vekil Konuştu

Yunanistan'daki 3 Türk Vekil Konuştu
Ekonomik krizde olan Yunanlılar Syriza’lı yönetime getirdi. Syriza’nın Batı Trakya’dan seçilen 3 Türk milletvekili de politikalarını anlattı

Yunanistan seçimlerinde büyük bir başarıya imza atan Syriza, bir anda tüm dünyanın gündemine oturdu. AB ülkelerinin şimdiden korkulu rüyası haline gelen Syriza, Batı Trakya Türkleri için de büyük umut! Türk azınlığın Syriza’ya verdiği destek sayesinde Türk vekiller Dr. Mustafa Mustafa ve Ayhan Karayusuf Rodop ilinden, Hüseyin Zeybek ise İskeçe’den seçildi.

Yunan parlamentosuna girmeyi başaran üç Türk milletvekili Syriza’nın başarısını, Türkiye’ye bakışını, Türk-Yunan ilişkilerinin geleceğini, Batı Trakyalı Türklerin sorunları ve çözümlerine dair politikaları hakkında konuştu. 

Biz üzerimize düşeni yaparız

Hüseyin Zeybek (İskeçe): Syriza’nın Türk–Yunan ilişkilerinde olumlu bir politikası var. Biz, üç milletvekili iki ülke arasında köprü görevi üstlenmeye hazırız. Bu dostluğa en çok biz seviniriz.

İki ülke arası diyalogdan yanayız 

Dr. Mustafa Mustafa (Rodop): Syriza’nin bugüne kadar Türk-Yunan ilişkilerine hep olumlu katkıları oldu. Partimiz sorunların tartışılmasından yana. İki ülke halkının da etkin olduğu bir yurttaşlık diplomasisiyle tüm sorunlar çözülebilir.

Siyasi çizgisini hiç bozmadı 

Ayhan Karayusuf (Rodop): Syriza’nın başarısındaki en önemli etken siyasi çizgisini hiç bozmaması. Azınlık sorunlarının çözümü için çalışmalarımız var. Ama önceliğimiz ekonomik kriz.  

Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.