Başbakan Davutoğlu'ndan 4 Paket Daha

Başbakan Davutoğlu'ndan 4 Paket Daha
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 3. KOBİ ve Girişimcilik Ödül Töreni'nde KOBİ'lere 4 müjde birden verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 3. KOBİ ve Girişimcilik Ödül Töreni'nde konuştu. Son zamanlarda katıldığı hemen hemen her programda sektörlere yönelik paket açıklayıp müjdeler veren Davutoğlu, KOBİ'lere yönelik de 4 müjde verdi.

İşletme başına verilen desteğin 150 bin TL'ye çıkartılacağını söyleyen Davutoğlu, 3 işletmenin güç birliği yapması halinde ise 300 bin TL geri ödemesiz destek sağlanacağını belirtti.

Konuşmasının başında KOBİ'lerin önemine değinen Başbakan Davutoğlu, ''Tüm açıklanan programlarda KOBİ'lerimiz temel göstergelerimizdir. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında en büyük etki siz KOBİ'lersiniz. Sizin sayenizde bu hedeflere ulaşacağız.'' dedi.

KOBİ'lerin Türkiye'nin G-20 dönem başkanlığının ana teması olduğuna da vurgu yapan Davutoğlu,''Bunu her platformda gündeme getiriyoruz. Avrupa ülkeleri ciddi çalkantı içindeyken Türkiye hem 12 yıl boyunca istikrarını korudu hem de büyük hamleler yaparak reformlarını hayata geçirdi. Bunu en iyi siz KOBİ'ler bilirsiniz.'' diye konuştu.

2002 - 2014 yılı arasında KOBİ'lere sağlanan desteğin 2.6 milyar dolar olduğuna da dikkat çeken Davutoğlu, ''90'lı yıllarda kriz vardı, çünkü KOBİ'lere yeterince destek verilmiyordu. O yüzden siyasal istikrar ve istihdam ile KOBİ'ler arasında doğrusal bir bağ vardır.'' dedi.

Hemen hemen her hafta çok geniş kapsamlı sektörel toplantılar yaptıklarını da ifade eden Davutoğlu, ''Esnaflara, inşaatçılara hem destek hem de faizsiz kredi müjdesi verdik. Denizcilik sektörü için sağlayacağımız yeni planları masaya yatırdık. Her toplantıda o toplantı ile ilgili kesimlere de bir takım müjdeler verdik.'' diyerek KOBİ'lere yönelik verilecek 4 yeni desteği açıkladı.

İşte KOBİ'lere yönelik sağlanacak destekler;

- KOBİ'lerin ürün bazında uluslarası arenaya açılması için kurumsallaşma desteği vereceğiz.

- İşletme başına 150 bin TL destek vereceğiz. 50 milyon TL'lik bütçeyi de 100 milyon TL'ye çıkaracağız.

- İşbirliği güç birliği. 3 işletmenin biraraya gelerek oluşturacakları teknolojik girişimlere 300 bin TL geri ödemesiz toplamda 1 milyon TL destek vereceğiz.

- ARGE, inovasyon alanlarındaki KOSGEB desteklerini yüzde 50 arttıracağız.

- Girişimcilik destek programında kadın ve engelliler için sağladığımız destekden birinci dereceden gazi ve şehit yakınları da yararlanacak. Bu oranı da yüzde 10'dan yüzde 20'ye çıkaracağız.

- Ödül törenin finalisti olan 40 kişiye tamamen KOSGEB destekli yurtdışı iş gezisi hediye edeceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum