Bulgaristan Sınırına Kadar Gidecek

Bulgaristan Sınırına Kadar Gidecek
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, yüksek hızlı trenin İstanbul’u Bulgaristan sınırına bağlayacağını söyledi.

Bakan Lütfi Elvan, Shangri- La Otel’de düzenlenen 11’inci Avrupa-Kafkasya-Asya Ulaşım Koridoru (TRACECA) Bakanlar Konferansı’na katıldı.

Hükümetlerarası Komisyon Başkanlığı’nı, Tacikistan’dan devralan Bakan Elvan burada yaptığı konuşmasında, ulaşımla ilgili yaptıkları çalışmaları anlattı.

Türkiye’nin sahip olduğu tünel uzunluğuyla ilgili bilgi veren Elvan, “128 kilometrelik tünel açılışı gerçekleştireceğiz sadece 2015 yılında. Son 12 yıl içinde aşağı yukarı 330 kilometrelik tünel yapımı gerçekleştirdik. 2003 yılına kadar Türkiye’nin sahip olduğu tünel uzunluğu sadece 50 kilometreydi. Yolların kısaltılması, demir yollarına ağırlık verilmesi gerçekten ciddi bir ekonomik canlılık ortaya koydu. Turizm açısından da canlılık ortaya koydu. Bu çerçevede iş birliğimizin daha da güçlendirilmesini düşünüyorum” dedi.

İstanbul’u Bulgaristan sınırına bağlayacak olan yüksek hızlı tren ihalesine girmek istediklerini kaydeden Bakan Elvan, “Bu yıl İstanbul’u Bulgaristan sınırı Edirne Kapıkule’ye bağlayan yüksek hızlı tren ihalesine de çıkmak istiyoruz. Bu konuda gerekli çalışmaları arkadaşlarımız yapıyor. Batıyı doğuya bağlayan güzergahlarda önemli çalışmalarımız söz konusu olacak” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.