8 TIR Türkmenler İçin Yola Çıktı

8 TIR Türkmenler İçin Yola Çıktı
İnsani Yardım Vakfı (İHH) ile Katar Yardım kuruluşu RAF Vakfı iş birliği ile toplanan 8 TIR yardım, Irak’taki Türkmenlere yola çıktı.

Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan İHH Lojistik Merkezinde düzenlenen törene; İHH

Genel Başkanı Yardımcısı Hüseyin Oruç, Katar RAF Kurumu Başkanı Ayed El Qahtani, İHH Kilis Temsilcisi Mehmet Merkepçioğlu ile İHH yöneticileri ile Katar’dan gelen yardım vakıf görevlileri katıldı.

İHH Genel Başkanı Yardımcısı Hüseyin Oruç, Suriye’de problemler çözülmedenIrak’ta benzer bir durumun ortaya çıktığını belirterek, "Hazırlanan bu malzemeler, Irak’taki kardeşlerimize ihtiyaçları için gönderiliyor. Ekibimiz de bu konvoy ile birlikte yola çıkacak. Irak’ın içerisinde ulaşabileceğimiz her noktada kardeşlerimizle beraber olacağız" dedi.

Katar RAF Kurumu Başkanı Ayed El Qahtani de yardımların Iraklı Türkmenleregönderilmek üzere toplandığını anlatarak, "İHH ile Katar Raf grubu olarak Irak’taki mazlum kardeşlerimize yardımlarımızı göndereceğiz. Mazlum halka burada hazırladığımız yardımları, en kısa sürede ulaştıracağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından içerisinde 14 bin koli gıda yardımı ile 12 bin 500 battaniye bulunan 8 TIR'lık yardım konvoyu dua edilerek uğurlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.