Eroğlu: Rum Tarafı Hazımsız

Eroğlu: Rum Tarafı Hazımsız
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC devletinin Türkiye garantisinde olduğunu söyledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC devletinin varlığının kendisinin müzakere masasında elini güçlendiren en önemli silahı olduğunu belirterek,"Bölgemizde tek huzurlu devlet burasıdır. Çünkü Türkiye'nin garantisinde, Türk askerinin korumasında yaşıyoruz" dedi.

"KARANLIK GÜNLERE DÖNÜLMEYECEK"

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Gönyeli'de halkı bilgilendirme toplantıları çerçevesinde yaptığı açıklamada, adada KKTC halkını mutlu edecek bir anlaşma arayışı içinde olduğunu belirterek, geçmişin karanlık günlerine döndürmeyecek, yarınların bugünden daha güzel olacağı bir anlaşma hedeflediğini anlattı.

Doğu Akdeniz'deki gelişmeler ve uluslararası alanda yaşananlar göz önünde tutulduğunda Kıbrıs konusunda çok dikkat edilmesi gereken bir sürece girildiğini ifade eden Eroğlu, Cumhurbaşkanının birinci görevinin dünyada ve bölgedeki gelişmeleri de gözeterek kendi halkını ileriye taşımak olduğunu kaydetti.

"RUM TARAFI HAZIMSIZLIK İÇİNDE"

Rum tarafının Kıbrıs Türkü'nün egemenliğine, devletine ve toprağına yönelik bir hazımsızlık içinde olduğunu öne süren Eroğlu, "Hata yapmamalıyız. Yaparsak sıkıntı yaşarız. Cumhurbaşkanlığı seçimi son derece önemlidir. Ben halkımın doğruyu bildiğinden eminim" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.